Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks: Asaras birst par policistu kandidātu rakstīšanas prasmēm

© Kaspars Krafts/F64

Rīgas Pašvaldības policijā (RPP) ir vairāk nekā 140 vakantu darbavietu, un viens no klupšanas akmeņiem, kādēļ pretendenti nespēj kvalificēties, lai aizpildītu šīs vakances, ir rakstīšanas prasmju trūkums, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu sēdē pastāstīja RPP priekšnieks Juris Lūkass.

Skatot RPP nākamā gada budžeta pieprasījumu, Lūkass deputātiem klāstīja, ka visvairāk no policijas aiziet jaunieši, kuri tur nostrādājuši aptuveni gadu, kā arī uz pieteikšanos darbā RPP "rindā neviens nestāv", tādēļ joprojām ir aktuāls darbaspēka trūkuma jautājums.

Aptuveni 30% no strādātgribētājiem tiek atsijāti tādēļ, ka prasībām neatbilst viņu veselības stāvoklis vai fiziskā sagatavotība. Taču Lūkass arī neslēpa, ka viens no klupšanas akmeņiem iespējamajiem policistiem ir tas, ka jaunieši gluži vienkārši neprot rakstīt.

"Mēs viņiem iedodam uzrakstīt sacerējumu, kur jāpamato sava doma, un, godīgi sakot, birst asaras, to lasot. Tomēr procesuālajos dokumentos ir nepieciešams skaidri pamatot savu rīcību un notikušo, tādēļ mēs nedrīkstam šos standartus laist vēl zemāk," sacīja RPP priekšnieks.

Pēc viņa teiktā, RPP patlaban top darbinieku samazināšanas plāns, jo turēt vakantas 140 pozīcijas nav lietderīgi, un "nevienam nav ilūziju, ka nākamā gada laikā tās aizpildīsies". Plāna realizēšanas gadījumā iecerēts paaugstināt atalgojumu jau esošajiem policistiem.

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja atbalstījusi RPP 2020.gada budžeta pieprasījumu, kopumā paredzot to 19,89 miljonu eiro apmērā. Pieprasījums gan vēl būs jāskata Finanšu un administrācijas lietu komitejā un Rīgas domes sēdē.