Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Autovadītāju ievērībai! Sniega un lietus dēļ daudzviet apledojuši ceļi

© Gints Ivuškāns/F64

Sniega un lietus ietekmē veidojoties apledojumam, vietām Vidzemē un Latgalē ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, liecina  autoceļu apsaimniekotāja VAS "Latvijas valsts ceļi" apkopotā informācija.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir pa Vidzemes šoseju (A2) no Vangažiem līdz Augšlīgatnei, Valmieras šoseju (A3) no "Sēnītes" līdz Braslai, uz autoceļa P37 no Pļaviņām līdz Gulbenei un uz autoceļa A12 no Ludzas līdz Krievijas robežai (Terehovai).

Apledojums veidojas arī uz reģionālajiem ceļiem Rīgas apkaimē un uz vietējiem ceļiem Ogres, Cēsu, Madonas, Ludzas un Krāslavas apkaimē. Pa vietējiem ceļiem braukšana var būt apgrūtināta arī citviet Vidzemē un Latgalē.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, lai uzlabotu braukšanas apstākļus. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta uzņēmuma "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnika.

"Latvijas valsts ceļi" atgādina, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijā līs un snigs, nokrišņi gaidāmi visā valstī, prognozē sinoptiķi. Dažviet valsts rietumu pusē starp mākoņiem izsprauksies saules stari. Vidzemē un Latgalē ceļi vietām būs slideni.