Bariss grib pieteikties konkursam uz "Latvenergo" vadītāja amatu

AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss plāno pieteikties Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā uz koncerna valdes priekšsēdētāja amatu, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Bariss.

Jau ziņots, ka Bariss "Latvenergo" vadītāja amatu sāka pildīt šā gada 30.jūnijā, kad no uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata tika atcelts Kārlis Miķelsons.

Bariss stāstīja, ka pagaidām vēl neesot pieteicies konkursā, bet norādīja, ka gan jau līdz šā gada 31.augustam noteikti pieteiksies.

Jau ziņots, ka izsludināts konkurss uz valstij piederošā enerģētikas uzņēmuma AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatu. Konkursu izsludināja "Latvenergo", bet pretendentu atlasi veic "Fontes" grupā esošā personāla atlases kompānija SIA "Aims International Latvia".

"Latvenergo" valdes priekšsēdētāja pienākumi ir vadīt un pārstāvēt "Latvenergo" koncernu un AS "Latvenergo" atbilstoši Komerclikuma un citu tiesību aktu prasībām valsts un starptautiskā līmenī, nodrošināt "Latvenergo" sekmīgu darbību un attīstību, fokusējoties uz rentabilitāti, likviditāti, konkurētspēju un drošību.

Tāpat uzņēmuma vadītāja pienākumi ir attīstīt "Latvenergo" saimniecisko, tehnisko, ekonomisko un sociālo darbību, pārraudzīt un operatīvi vadīt stratēģiskās attīstības un biznesa atbalsta darbības virzienus, vadīt valdes darbību un nodrošināt akcionāru sapulces lēmumu izpildi.

Amata pretendentiem izvirzītas vairākas prasības - maģistra grāds biznesa vadībā, ekonomikā, finanšu vadībā vai inženierzinātnēs, ne mazāk kā piecu gadu pieredze liela uzņēmuma (vairāk nekā 500 darbinieki) vadībā, izpratne par elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu, elektroenerģijas pārvadi, sadali un tirdzniecību. Zināšanas un profesionāla pieredze enerģētikā tiks uzskatītas par priekšrocību.

Nepieciešamas arī ļoti labas latviešu, krievu un angļu valodas prasmes, nevainojama reputācija un atbilstība valsts noslēpuma pielaides kritērijiem.

CV un motivācijas vēstuli var nosūtīt līdz šā gada 31.augustam.

Jau ziņots, ka no amatiem valdē tika atsaukts koncerna vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko, kurus šā gada jūnijā aizturēja un vēlāk arī apcietināja, turot aizdomās par 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) atmazgāšanu un iespējamajām pretlikumīgajām darbībām.

Šā gada 17.augustā tiesa pārskatīja Miķelsonam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - un nolēma atbrīvot viņu no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu.

Pret drošības naudu 25 000 latu apmērā šā gada 23.augustā no apcietinājuma atbrīvoja arī Meļko.

Kā iepriekš norādīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), Miķelsons un Meļko no amatiem atbrīvoti, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ziņojumu par prettiesisku darbību uzņēmumā.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais