"Par labu Latviju!" un Liepājas partija vienojas par sadarbības pamatnostādnēm

Šodien Liepājas partija un politiskā apvienība "Par labu Latviju!" (PLL) Liepājā parakstīja vienošanos par sadarbības pamatnostādnēm, definējot kopīgus mērķus, aģentūru LETA informēja Liepājas partijas priekšsēdētājs un Liepājas mērs Uldis Sesks.

Sadarbības dokumentā abi politiskie spēki vienojas par sadarbības pamatnostādēm attiecībā uz visu trīs Latvijas lielo ostu attīstību, speciālo ekonomisko zonu, autoceļu u.c. būtiskiem jautājumiem, aģentūrai LETA pastāstīja Sesks.

"Tas nav nekas jauns, tas ir turpinājums sadarbībai, kas Liepājas partijai bija ar Tautas partiju 9.Saeimas laikā," skaidroja Sesks.

10.Saeimas vēlēšanas Liepājas partijas biedri no PLL saraksta gan nekandidēs. Vienīgie Liepājas partijas biedri, kuri kandidēs 10.Saeimas vēlēšanās, ir Aija Barča un Oskars Zīds. Viņi vēlēšanas startēs no Zaļo zemnieku savienības (ZZS) saraksta. Kā jau ziņots, jūlijā Liepājas partija ar ZZS noslēdza sadarbības līgumu, kas paredz kopīgu sadarbību un dalību 10.Saeimas vēlēšanās.

PLL un Liepājas partija sadarbosies politisku lēmumu sagatavošanā, kas saistīti ar Saeimas, valdības un pašvaldību darbu. Abi politiskie spēki apņēmās uzklausīt pušu viedokļus par jebkurām izmaiņām valdību veidojošajā koalīcijā, uzticības balsojumiem valdībai un ministriem, kā arī par ministriju valsts sekretāru apstiprināšanu un to darbības izvērtēšanu.

Vienošanās arī paredz, ka Liepājas partijas deleģētam pārstāvim ir tiesības piedalīties PLL valdes un frakcijas sēdēs un izteikt viedokli un priekšlikumus Liepājas pilsētai un reģionam svarīgu tēmu apspriešanā.

Sadarbības pamatnostādnēs izvirzīti konkrēti mērķi, ko abi politiskie spēki plāno īstenot tādās jomās kā valsts pārvalde, ekonomika, kultūra, sports, veselības aprūpe, enerģētika, Eiropas Savienības fondu apguve, ārpolitika. Puses vienojās, ka neatbalsta aizsargājamo teritoriju "Natura 2000" prasību attiecināšanu uz Irbes jūras šaurumu un Liepājas ezeru kā valsts ekonomikas atlabšanu bremzējošu.

Lai izvērtētu sadarbības pamatnostādnēs definēto mērķu īstenošanu, sadarbības gaitu un rezultātus, PLL un Liepājas partija ne retāk kā vienu reizi ceturksnī organizēs kopīgas sanāksmes.

Vienošanās par kopīgām sadarbības pamatnostādnēm starp PLL un Liepājas partiju tika parakstīta šodien plkst.16 Liepājas Olimpiskajā centrā, aģentūru LETA informēja PLL preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Sadarbības dokumentu PLL vārdā parakstīja apvienības valdes locekļi Andris Šķēle (TP) un Ainārs Šlesers (LPP/LC), savukārt Liepājas partijas vārdā līgumu parakstīja Liepājas mērs Uldis Sesks un Liepājas domes deputāts Guntars Krieviņš.

Definējot kopīgus mērķus, abas organizācijas ir izstrādājušas sadarbības pamatnostādnes.

Sadarbības dokuments izstrādāts, lai risinātu sabiedrībai svarīgus un aktuālus valsts pārvaldes un pašvaldību uzdevumus, sekmētu reģionālo attīstību, iedzīvotāju labklājību un tautsaimniecības attīstību, veidotu augstu vides kvalitāti, rosinātu Latvijas interesēm atbilstošu ārpolitisko darbību, labvēlīgi mainītu sabiedrības uzticību konservatīvās vērtības pārstāvošiem politiskiem spēkiem un darbam valsts pārvaldes labā, stiprinot valstisko un nacionālo pašapziņu un respektējot dažādo Latvijas etnisko grupu piederību valstij, skaidro Vaikulis.

Kā jau ziņots, jūlijā Liepājas partija ar ZZS noslēdza sadarbības līgumu, kas paredz kopīgu sadarbību un dalību 10.Saeimas vēlēšanās.

Liepājas partijas vadītājs Sesks toreiz norādīja, ka neesot bijis viegli izšķirties, ar kuru no politiskajiem spēkiem slēgt sadarbības līgumu. Viņš atzina, ka priekšlikumus sadarbībai saņēmis no vairākiem politiskajiem spēkiem, arī pārrunas ir bijušas gandrīz ar visiem politiskajiem spēkiem. Liepājas partijas kongresā, apspriežot sadarbību ar politiskajiem spēkiem, tika nolemts sadarboties ar ZZS. Svarīgākie plusi šādai sadarbībai ir stabilitāte, mērķtiecība, turklāt pretēji citiem ZZS nav pametusu valdību un aktīvi turpina darbu, toreiz atzīmēja Sesks.

No Liepājas partijas rudenī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās ZZS deputātu kandidātu sarakstā būs Saeimas deputāte un patlaban Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un Liepājas domes deputāts, Liepājas universitātes rektors Oskars Zīds.

Uz 9.Saeimas pilnvaru laiku Liepājas partijai bija sadarbības līgums ar Tautas partiju. Toreiz, sīkāk nepaskaidrojot iemeslus, kādēļ sadarbība netiek turpināta, Sesks norādīja, ka cilvēkiem, kuri vēlēsies sadarboties ar citām latviskām partijām, šķēršļi netiks likti.

Svarīgākais