VID novērš mēģinājumu no Baltkrievijas ievest 10 000 kontrabandas cigarešu

Šodien Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Silenes muitas kontroles punkta (MKP) darbinieki novērsuši mēģinājumu Latvijā ievest 10 360 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

VID Komunikācijas nodaļā informē, ka šorīt agri no rīta Silenes MKP no Baltkrievijas pa zaļo joslu iebrauca vieglais auto "Opel Omega Caravan", kura 40 gadus vecais vadītājs noliedzoši atbildējis uz VID darbinieku jautājumu, vai personas rīcībā ir deklarējamas preces.

Izlases kārtībā VID auto novirzīja padziļinātās kontroles veikšanai, kurā piedalījās arī VID kinologs ar tabakas meklēšanā apmācītu darba suni.

Veicot transportlīdzekļa pārbaudi, suns pievērsa muitas kontroles veicēju uzmanību tā gāzes sistēmai jeb balonam.

Demontējot auto gāzes iekārtu, VID darbinieki tajā atklāja 10 000 jeb 500 paciņas "Magnat" markas cigarešu un 400 vienības jeb 20 paciņas "West" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatēto pārkāpumu autovadītājam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles vai tās nedeklarējot.

Atļautais cigarešu daudzums, ko drīkst ievest nedeklarējot, ir 40 cigaretes jeb divas paciņas cigarešu. Šāds cigarešu apjoms tika atdots to īpašniekam, bet 10 360 cigaretes jeb 518 cigarešu paciņas līdz administratīvās lietas izskatīšanai novietotas Silenes MKP aizturēto preču noliktavā.

Arī automašīna līdz lietas izskatīšanai tika novietota Silenes MKP aizturēto automašīnu stāvlaukumā.

Svarīgākais