Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Skolotāju algu jautājums: arodbiedrība atkal gatava protestēt

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Ja politiķi sāks izstrādāt grozījumus likumos, kas paredz izslēgt no tiem pantus par atalgojuma grafiku, kā arī bāzes finansējumu zinātnei un augstākajai izglītībai, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) rīkos protesta akcijas, tā šodien nolēma LIZDA Padome.

LIZDA izsūtīs vēstuli Saeimas deputātu frakcijām, ministrijām, Valsts prezidentam aicinot paust oficiālu nostāju jautājumā par atalgojuma un bāzes finansējuma pantu svītrošanu no likumiem. "Ar šodienas lēmumu LIZDA Padome sūta spēcīgu signālu politiķiem, ka nedrīkst no likumiem izslēgt pantus par atalgojumu un bāzes finansējumu. Tiklīdz šādi grozījumi parādīsies darba kārtībā - būs protesti - tāds ir LIZDA Padomes lēmums " uzsver LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

LIZDA norāda, ka Izglītības likumā, Ministru Kabineta lēmumā, valdības rīcības plānā, Izglītības attīstības pamatnostādnēs noteiktais pedagogu samaksas paaugstinājums ir smagu kompromisu rezultātā panāktais. Nav arīpieļaujama normu izslēgšana no Augstskolu likuma un Zinātniskās darbības likuma, kas nosaka, kādā apmērā ik gadu jāpalielina bāzes finansējums, to arī norāda Eiropas Komisija savos ieteikumos.