Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Šodien stājas spēkā jauns vilcienu kustības saraksts; būtiskas izmaiņas visos maršrutos

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Pēc jaunā vilcienu kustības saraksta spēkā stāšanās kopumā 218 vilcienu reisiem saīsināsies to izpildes laiks, proti, pasažieri, braucot ar vilcienu, galamērķī nokļūs no 1 līdz pat 36 minūtēm ātrāk nekā līdz šim.

Lai lielam pasažieru skaitam nodrošinātu pēc iespējas ātrus un ērtus pārvadājumus ar vilcienu, pildot sabiedriskā transporta mugurkaula funkciju, ir veiktas būtiskas izmaiņas vilcienu kustības sarakstā, kuras jāņem vērā mūsu pasažieriem.

Turpmāk tiek atcelta vilcienu apstāšanās šādās pieturvietās: Valgas virzienā - Baltezers, Silciems, Bāle, Brenguļi, Seda, Saule, bet Krustpils virzienā - Dendrārijs un Ozolsala. Tāpat tiek būtiski samazināts vilciena apstāšanās biežums šādās pieturvietās: Skultes virzienā - Inčupe un Ķīšupe, Aizkraukles virzienā - Rumbula, Dārziņi, Kaibala un Muldakmens, Jelgavas virzienā - Cena, Tukuma virzienā - Kūdra un Milzkalne.

Vienlaikus atgādinām, ka, sākot ar š.g. 8. decembri, ik darbdienu no Valmieras uz Rīgu un atpakaļ ar vilcienu varēs nokļūt vienā stundā un 42 minūtēs, jo turpmāk ekspresreisa Cēsis-Rīga-Cēsis maršruts tiks pagarināts līdz Valmierai. Ekspress vilciena atiešanas laiks no Valmieras būs plkst. 6.44, bet Rīgā tas ienāks plkst. 8.25. Pa ceļam vilciens apstāsies šādās pieturvietās: Lode, Cēsis, Sigulda un Zemitāni. Savukārt darbdienu vakaros ekspress vilciens no Rīgas aties plkst. 17.27, bet Valmierā pienāks plkst.19.09.

Vilcienu kustības saraksts ir papildināts ar vairākiem jauniem vilcienu reisiem, tai skaitā maršrutā Liepāja-Rīga ir norīkots vilciens sestdienās un maršrutā Rīga-Liepāja norīkots vilciens svētdienās. Vilciens no Liepājas sestdienā aties plkst. 8.05, bet Rīgā tas pienāks plkst. 11.20. Savukārt svētdienās vilciena atiešanas laiks no Rīgas ir plkst. 13.46, bet pienākšanas laiks Liepājā - plkst. 17.04.

"Pasažieru vilciena" mājaslapā un mobilajā lietotnēs publicētais vilcienu kustības saraksts, kas redzams 10 dienas uz priekšu, jau ietver minētās izmaiņas.