Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Notiks Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens

© Annija Meikšane/ F64 Photo Agency

Svētdien, 8. decembrī plkst. 11.30 Doma laukumā jau 12 reizi notiks tradicionālais Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens Santa Fun Run. Šogad Rīgas Starptautiskā Rotari kluba organizētais notikums visus ienākumus no dalības biļetēm novirzīs biedrībai Dr.Klauns, lai arī nākamajā gadā profesionālie medicīnas klauni var turpināt vairot bērnu un vecāku smaidus slimnīcās visā Latvijā.

Labdarības skrējiens Rīgas sirdī - Doma laukumā katru gadu decembra otrajā svētdienā kļuvis par gaidītāko svētku laika sportisko aktivitāti, kas jau 12. reizi pulcēs cilvēkus, kuri grib palīdzēt vairot labo. Šajā skrējienā var piedalīties ikviens, jo notikuma būtība nav distances garumā, bet gan domu un enerģijas siltumā!

Arī šogad skrējienam aicina pievienoties ne tikai bērnus, jauniešus un visu vecumu pieaugušos, bet arī četrkājainos pūkainos draugus! Šo skrējienu īpašu padarīs arī kāda nianse - tradicionālie Ziemassvētku vecīša kostīmi, ko saņems katrs dalībnieks. Kā arī par ziedojumiem tērpu būs iespējams papildināt ar sarkano klauna degunu!

Labdarības skrējienu organizatori Rīgas Starptautiskais Rotari klubs un SIA ZeBerry aicina uz notikumu ierasties jau no plkst. 10.30, lai baudītu sirsnīgo svētku atmosfēru, ko palīdzēs radīt Māris Grigalis un Dakteri Klauni! Pēc skrējiena katrs dalībnieks saņems pateicības medaļu un tiks pacienāti ar gardu mielastu.

Dalības - ziedojuma maksa 15 EUR. Pieejama arī ģimenes biļete 30 EUR (divi bērni, divi pieaugušie). Biļetes eKase.lv un tirdzniecības vietās (TK Spice, Mūzikas veikals Randoms, Latgales Vēstniecība GORS). Visi ienākumi no biļetēm šogad tiek ziedot biedrībai Dr. Klauns.

Ziemassvētku vecīša kostīmu pēc dalības biļetes iegādes var saņemt viesnīcā Radisson Blu Daugava Hotel (Kuģu ielā 24, Rīga) un Tallink Hotel Riga (Elizabetes ielā 24, Rīga).

8. decembrī no plkst. 10.00 tērpus varēs saņemt arī Doma laukumā.

Rotari kustība Latvijā aizsākās 1932. gadā, kad tika nodibināts pirmais Rīgas Rotari klubs. Latvijas rotarieši atbalsta daudzus sabiedrībai nozīmīgus projektus ar savu darbu un finansiāli, palīdzot citām biedrībām un veicinot godīgumu, mieru, izglītību un labklājību sabiedrībā.

Rotari ir organizācija, kas visā pasaulē vieno ap 1,2 miljoniem uzņēmēju un citu profesiju pārstāvju. Rotari biedri īsteno dažādus palīdzības projektus, atbalsta augstus profesionālās ētikas principus un veicina mieru un labu gribu visā pasaulē. Organizācijas moto ir "Pašaizliedzīgi kalpot".

Biedrība Dr.Klauns kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji - 30 profesionāli medicīnas klauni - katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem (līdz ar to arī viņu vecākiem), atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība Dr.Klauns īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecību.