Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pirmajās divās nedēļās "Laimas" labdarības namiņā piepildīti 535 bērnu sapņi

© Publicitātes foto

Jau teju divas nedēļas pie “Laimas” pulksteņa “Laimas” labdarības namiņš pulcē labdarus, kas aicināti sagādāt prieku un radīt Ziemassvētku brīnumu bērniem ar dažādiem sociālajiem statusiem no 20 Latvijas novadiem.

“Laimas” labdarības namiņu kopš atklāšanas šā gada 22. novembrī apmeklējuši aptuveni 2000 cilvēki, tostarp Latvijas Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Leviti un citas sabiedrībā pazīstamas personības. Kopumā līdz šim brīdim 535 bērnu vēlmes jau ir piepildītas, savukārt 415 kartītes atrodas pie labdariem un tuvākajā laikā vēlmes tiks īstenotas, savukārt vēl 550 bērnu sapņi gaida atbalstu.

“Mēs no sirds pateicamies ikvienam, kurš atbalsta “Laimas” labdarības namiņa projektu, lai svētkos iepriecinātu tos bērnus, kuru ģimenēm pašām nav iespējas to izdarīt. Esam patiesi aizkustināti par labajiem vārdiem un stāstiem, kurus saņemam no cilvēkiem. “Laimas” labdarības namiņā viesojas gan individuāli labdari, gan ģimenes, draugi, kolēģi, klases un bērnudārzu grupiņas, kurām šī projekta atbalstīšana ir kļuvusi par ikgadēju tradīciju. Lai šis prieks un pozitīvā atsaucība iepriecina un iedvesmo ikvienu atnākt ciemos pie mums un piepildīt bērnu sapni par svētku brīnumu,” stāsta “Orkla Latvija” komunikācijas direktore Lineta Mikša.

“Laimas” labdarības namiņā bērnu sapņus iespējams piepildīt ne tikai individuāli, bet arī draugu, ģimenes, kolēģu lokā, izvēloties vienu kartīti un kopīgi sarūpējot dāvanu. Papildus tam - velosipēdiem, slēpēm, mobilajiem tālruņiem, datoriem un mūzikas instrumentiem nav jābūt pilnīgi jauniem, bet gan tīriem, koptiem un labā darba kārtībā, līdz ar to, piešķirot otru dzīvi lietai, kas pašiem vairs nav nepieciešama, bet kuru kāds bērns sapņo iegūt.

Kā katru gadu, arī šogad bērnu zīmētajās kartītēs minētās vēlmes ir ļoti daudzveidīgas - gan apģērbs, gan rotaļlietas, mūzikas instrumenti un daudz kas cits kvalitatīvai brīvā laika pavadīšanai. Īpaši populāra vēlme šogad ir velosipēdi, kurus šajos svētkos vēl vēlas saņemt vairāk nekā 100 bērnu.

Vēl pat līdz 22. decembrim no plkst. 10.00 līdz 20.00 “Laimas” labdarības namiņā ir gaidīts ikviens, kurš vēlas piepildīt kādu no kvēlākajiem bērnu sapņiem. "Laimas" labdarības namiņa projektāpiedalāsbērni no ģimenēm ar dažādiem sociālajiem statusiem - gan no daudzbērnu,audžu, maznodrošinātām ģimenēm, gan bērni ar invaliditāti.

Jau trešo gadu “Laimas” labdarības namiņu ir iespējams apmeklēt arī virtuāli - mājaslapā www.laimasnamins.lv. Namiņa mājaslapa sniedz iespēju tiešsaistē apskatīt daļu no bērnu radītajām kartītēm un iepazīties ar viņu kārotākajām dāvanām. Papildus tam mājaslapā ikviens var sekot līdzi sarūpēto dāvanu skaitam un redzēt, cik daudz bērnu vēl gaida savas vēlmes piepildāmies. Lai arī kartīti ir iespējams izvēlēties tiešsaistē, sarūpētā dāvana pēc tam ir jānogādā uz “Laimas” labdarības namiņu Rīgā, lai namiņa labās fejas gādātu par tās nonākšanu pie bērniem visos Latvijas reģionos.

Jau ziņots, ka kopš 2012. gada “Laimas” labdarības namiņā piepildīti 6 800 bērnu sapņi no vairāk nekā 70 Latvijas novadiem. Šogad ar sabiedrības atbalstu plānots iepriecināt kopumā 1 500 bērnus no 20 Latvijas novadiem.