Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ģimenes pārstāvis stāsta, vai izmeklēšanā atklāti jauni fakti par Bunkus slepkavību

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Aprit tieši gads, kopš Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis LNT rīta ziņu raidījuma "900 sekundes" tiešraidē paziņoja, ka zvērināta advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanas iznākums tuvojas un ka izmeklētājiem esot pietiekami faktu, kas liecinot par to kā un kas varētu būt izdarījis šo noziegumu.

Kā teikts ģimenes sniegtajā informācijā medijiem, tad "tomēr gada laikā pēc šiem valsts amatpersonas paziņojumiem informācija par to, kas un kā pasūtīja, organizēja, atbalstīja un izdarīja M. Bunkus slepkavību, nav sekojusi. Tāpat nav sekojusi arī nekāda cita informācija, kas liecinātu par citu būtisku kriminālprocesa virzību."

"Šobrīd M. Bunkus ģimene ir saņēmusi arī oficiālu Valsts policijas atbildi, ka aizturēto vai aizdomās turēto personu šajā kriminālprocesā joprojām nav. Laiks iet un ar katru nedēļu noziegumu atklāt kļūst arvien grūtāk. Nav pieļaujams, ka Valsts policijas amatpersonas izmanto savu amata stāvokli un tiem pieejamo publisko telpu nepatiesas un maldinošas informācijas izplatīšanā par patieso procesa virzību, mākslīgi spodrinot Valsts policijas un savu personīgo tēlu. Aicinām sabiedrībai kritiski vērtēt valsts amatpersonu sniegto informāciju un pieprasīt atbildību par to veiktajiem paziņojumiem publiskajā telpā," saka Kristaps Bunkus, nogalinātā M. Bunkus brālis.

Pēc zvērināta advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības 2018.gada 30.maijā Mārtiņa Bunkus ģimene vairākkārt ir vērsusi uzmanību uz Valsts policijas nespēju un, iespējams, apzinātu nevēlēšanos veikt efektīvu un profesionālu Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanu.

Jau ziņots, ka Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas pamatversija ir, ka noziegums paveikts saistībā ar upura profesionālo darbību.