"Latvenergo": Mazturīgo iedzīvotāju atbalstam varētu izstrādāt īpašu elektroenerģijas tarifu

Nākotnē sociāla atbalsta kampaņa mazturīgajiem iedzīvotājiem būtu iespējama, izstrādājot, piemēram, īpašu subsidētu regulēto tarifu, informēja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Siksnis stāstīja, ka iespējamo regulētā tarifa subsīdiju nākotnē varētu iestrādāt dažādos pamattarifa veidos, ko piemērotu noteiktām trūcīgo iedzīvotāju kategorijām. "Protams, šāda tarifa izveide prasa rūpīgus aprēķinus un stingrus kritērijus mērķauditorijas atlasei," teica "Latvenergo" pārstāvis.

Tajā pašā laikā Siksnis atgādina, ka joprojām turpinās 2009.gada decembrī uzsāktā "Latvenergo" un Latvijas Pašvaldību savienības sociālā atbalsta kampaņa, kuras laikā astoņu mēnešu laikā ir izsniegts jau vairāk nekā 50 000 elektrības norēķinu karšu 500 kilovatstundu vērtībā trūcīgajām mājsaimniecībām. "Sociālā atbalsta kampaņas kopējais apmērs ir 100 000 elektrības karšu, turklāt kampaņai nav noteikts beigu datums, tātad palīdzību Latvijas trūcīgie iedzīvotāji var turpināt saņemt, kamēr visas kartes tiks izdalītas," tā Siksnis.

Jau ziņots, ka AS "Latvenergo" arī šajā ziemā varētu realizēt sociālās palīdzības programmu trūcīgo atbalstam, daļēji kompensējot elektroenerģijas maksājumus, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Kā sacīja Dombrovskis, līdzīga [elektrības norēķinu karšu] sociālās palīdzības pakete būtu nepieciešama arī šogad. "Domāju, ka pašlaik, kad "Latvenergo" mainās vadība, jāvērtē, vai būtu kāda iespēja izstrādāt elastīgāku tarifu politiku," piebilda premjers.

Kā ziņots, AS "Latvenergo" ir sagatavojusi un iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulatorā jaunos tarifu projektus, kas 2011.gada pavasarī paredz gala tarifa pieaugumu aptuveni 10% apmērā. Uzņēmums uzskata, ka šis kāpums esot neizbēgams, jo elektroenerģijas tarifi nav paaugstināti kopš 2008.gada.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.