Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kur uz Latvijas ceļiem ir apgrūtināti braukšanas apstākļi!

© F64

Trešdienas rītā uz valsts autoceļiem daudzviet, galvenokārt Vidzemē un Latgalē, veidojas apledojums, kas pagrūtina braukšanas apstākļus, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 19 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Vidzemes šosejas posmā no Vangažiem līdz Virešiem, Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Valkai, Daugavpils šosejas posmā no Nīcgales līdz Daugavpilij, Rēzeknes šosejas posmā Varakļāni - Terehova, Grebņeva - Medumi šosejas visa maršruta garumā, uz Daugavpils apvedceļa, uz ceļa Gulbene - Vientuļi visa maršruta garumā, kā arī šosejas Balvi - Kapūne visa maršruta garumā.

Apgrūtināta braukšana uz reģionālajiem ceļiem ir Alūksnes, Balvu. Cēsu, Daugavpils, Gulbenes, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Autovadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgi, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem, informē "Latvijas Valsts ceļi".