Ikviens var uzzināt prognozēto kadastrālo vērtību 2011. gadam

Valsts zemes dienests (VZD) ir aprēķinājis zemes un būvju prognozētās kadastrālās vērtības 2011.gadam.

Prognozēto kadastrālo vērtību aprēķinā ir izmantotas ar Ministru kabineta 2010.gada 15.jūnija noteikumiem Nr.537 „Noteikumi par kadastrālo vērtību bāzi 2011.gadam” apstiprinātās zemes un būvju bāzes vērtības un Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā (Kadastra informācijas sistēma) reģistrētie dati par objektiem pēc stāvokļa uz 2010.gada 1.augustu.

No 2010.gada 1.septembra ikviens nekustamā īpašuma īpašnieks var iepazīties ar prognozēto kadastrālo vērtību VZD datu publicēšanas portāla HYPERLINK "http://www.kadastrs.lv" www.kadastrs.lv autorizētajā daļā. VZD aicina ikvienu īpašnieku izmantot iespēju uzzināt prognozēto kadastrālo vērtību, lai nepieciešamības gadījumā ierosinātu objektu datu aktualizāciju vai precizēšanu, ja tie neatbilst Kadastra informācijas sistēmā reģistrētajiem.

VZD vērš uzmanību, ka prognozētajām kadastrālajām vērtībām ir informatīvs raksturs – tās parāda, kāda būtu objekta kadastrālā vērtība 2011.gada 1.janvārī, ja pēc 2010.gada 1.augusta Kadastra informācijas sistēmā nemainīsies objektu raksturojošie dati. Objektu kadastrālās vērtības, kam būs juridisks spēks, tiks aprēķinātas 2011.gada 1.janvārī. Ja laikā no 2010.gada 1.augusta līdz 2010.gada 31. decembrim objektu raksturojošie dati, kas tiek ņemti vērā kadastrālās vērtības aprēķinā (platība, nekustamā īpašuma lietošanas mērķis, būvei – fiziskais stāvoklis u.c.), būs mainījušies, 2011.gada 1.janvārī aprēķinātā objekta kadastrālā vērtība atšķirsies no prognozētās kadastrālās vērtības.

Ja nepieciešams dokuments par aprēķināto prognozēto kadastrālo vērtību vai objekta raksturojošie dati pēc 2010.gada 1.augusta ir mainījušies, tad jāvēršas VZD, bet jāņem vērā, ka tas būs maksas pakalpojums.

Datu publicēšanas portālā HYPERLINK "http://www.kadastrs.lv" www.kadastrs.lv. prognozētās kadastrālās vērtības būs pieejamas līdz 2010.gada 31. decembrim.

Svarīgākais