Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Vidzemē turpina snigt; netālu no Liepājas zibeņo

© AFP/SCANPIX/LETA

Lai gan jaunākās prognozes liecina, ka šonedēļ uzsnigušais sniegs pavisam drīz nokusīs, vēl pirmdien varam baudīt ziemu. Meteorologs Jānis Trallis gan informē, ka kamēr atsevišķos valsts rajonos snieg, tikmēr, piemēram, uz austrumiem no Liepājas reģistrēti pat daži zibens spērieni.

Kā liecina mikroblogošanas vietnē twitter publicētā informācija, tad pirmdienas pēcpusdienā visstiprāk snieg tieši Vidzemē. Savukārt Kurzemes pusē reģistrēti pat zibens spērieni.Netālu no Grobiņas pēdējo 15 minūšu laikā ir fiksēta pērkona negaisa izlāde. Informāciju par to iespējams apskatīt šeit.

Jau vēstīts, kaš onedēļ Latvijā atgriezīsies rudenīgi laikapstākļi un izkusīs sniegs, kas vietām Vidzemē zemi sedz 20 centimetru biezumā, liecina sinoptiķu prognozes.

Atbilstoši iedzīvotāju ziņotajam aptuveni 20 centimetrus dziļa sniega sega aizvadītajā nedēļas nogalē izveidojās vietām Vidzemes dienvidrietumu daļā, tai skaitā Ropažu, Vangažu, Mālpils un Suntažu pusē. Latvijas lielāko daļu sedz no nepilna centimetra līdz sešiem centimetriem bieza sniega kārta.

Vēl līdz trešdienas naktij daudzviet gaidāms sals un snigšana, nedēļas vidū gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +3..+8 grādiem, silts laiks gaidāms arī nedēļas nogalē.

Sagaidāms, ka lielākie nokrišņi - pārsvarā lietus - būs nedēļas nogalē, sākot ar piektdienu. Gaidāms arī brāzmains rietumu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās piekrastē dažkārt var pārsniegt 20 metrus sekundē.

Iespējams, nākamnedēļ laiks kļūs vēsāks un daudzviet no jauna veidosies sniega sega.