Sociālajai akcijai "Mantinieks" atnestas jau turpat 3000 grāmatu

Sociālo akciju Mantinieks tirdzniecības centrā Domina līdz šim jau apmeklējuši teju 500 skolēnu un viņu vecāki. Kā apmaiņas skolas lietas vai ziedojumi jau atnestas vairāk nekā 2800 mācību grāmatas un dažādas kancelejas preces, savukārt apmaiņā saņemtas aptuveni 1700 grāmatas un citas skolas mantas, nra.lv pastāstīja akcijas organizatori.

Skolas mantu apmaiņas vietu Domina organizē jau otro gadu, un šis projekts tiek īstenots sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu un Latvijas Sarkano Krustu. Šogad īpaši liels pieprasījums ir pēc svešvalodu mācību literatūras, ģeogrāfijas atlantiem, vidusskolas mācību literatūras un mācību grāmatām mazākumtautību skolēniem. Mantinieka apmeklētāji izrāda lielu interesi arī par iespēju iemainīt skolas somas, burtnīcas, zīmēšanas albumus un citas kancelejas preces.

Skolas lietu apmaiņas vietu Mantinieks vēl iespējams apmeklēt līdz pat 5. septembrim. Akcijas būtība sniegt iespēju jau esošajiem un topošajiem skolēniem piepildīt skolas somas – akcijai atnest pašiem vairs nevajadzīgas skolas un studiju laika lietas un iemainīt tās pret nepieciešamajām, ko uz Mantinieku atgādājuši citi skolēni, viņu vecāki, uzņēmēji, valsts iestādes un nevalstiskās organizācijas. Tomēr maiņa nav obligāta, mantas var arī vienkārši ziedot.

Mantas, kas akcijas laikā būs palikušas pāri, pēc 5. septembra tiks nodotas Latvijas Sarkanā Krusta rīcībā, kas tās tālāk nogādās skolām, bērnu namiem, kā arī ģimenēm, kurām trūkst līdzekļu, lai pilnvērtīgi pašu spēkiem sagatavotos skolai.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais