Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Dzīvoklī Liepājā bez uzraudzības atstāts vien sešus mēnešus vecs mazulis

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Trešdien Liepājā no kāda dzīvokļa izņemts bez uzraudzības atstāts zīdainis, kurš nogādāts sociālajā aprūpes centrā, informēja Liepājas pilsētas pašvaldības policijas analītiskās nodaļas priekšnieks Kaspars Vārpiņš.

Trešdien, 27.novembrī, ap plkst.18.10 Liepājas pašvaldības policijā tika saņemta informācija par to, ka vienā no daudzdzīvokļu dzīvojamo namu dzīvokļiem Toma ielā bez uzraudzības esot atstāts aptuveni sešus mēnešus vecs zīdainis, kurš jau apmēram trīs stundas raudot.

Ierodoties notikuma vietā, kaimiņi norādīja uz dzīvokli, kurā esot zīdainis. Pieejot pie dzīvokļa durvīm, bija dzirdama bērna raudāšana un uz klauvējieniem neviens neatbildēja, stāstīja Vārpiņš.

Piesaistot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekus, likumsargi iekļuva dzīvoklī, kur guva apstiprinājumu aizdomām par to, ka zīdainis atstāts bez uzraudzības.

Dzīvoklī viens pats atradās apmēram sešus mēnešus vecs bērns, bet viņa māte, 1981.gadā dzimusi sieviete, nebija sazvanāma. Zīdainis pēc mediķu apskates tika nogādāts sociālajā aprūpes centrā, kā arī informācija nodota bāriņtiesas darbiniekiem.