Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Smiltenes vidusskolā nav palielinājies ar zarnu infekciju saslimušo bērnu skaits

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Šodien Smiltenes vidusskolā nav palielinājies ar zarnu infekciju saslimušo bērnu skaits, informēja Smiltenes vidusskolas komunikācijas speciāliste Baiba Vahere.

Viņa stāstīja, ka šodien pirmsskolas grupās nav ieradies viens bērns, bet neierašanās iemesls nav saistīts ar saslimšanu. Savukārt sākumskolas klasēs šodien nav divu skolēnu.

Visi tie bērni, kuri saslima pagājušās nedēļas nogalē, vēl šodien skolā nav atgriezušies. Lai izvairītos no infekcijas straujas izplatīšanās, saslimušie bērni skolā var atgriezties tikai pēc tam, kad saņemta ģimenes ārsta izziņa par to, ka viņi ir veseli.

Skolēnu ēdināšanas pakalpojumus skolā esošajā virtuvē nodrošina SIA "Draugs-SD", stāstīja Vahere.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja norādīja, ka šodien nav saņemta informācija par jauniem saslimšanas gadījumiem.

Jau ziņots, ka pirmsskolas grupu bērniem un sākumskolas skolēniem, kas mācās Smiltenes vidusskolas ēkā Rīgas ielā 16 C, konstatētā zarnu infekcija, visticamāk, ir norovīruss. Laikā no 14.novembra līdz 19.novembrim bija saslimis 61 bērns.

Arāja uzsvēra, ka epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās. Visi saslimušie ārstējas ambulatori un saslimšana norit ģimenes ārstu uzraudzībā.

Tikmēr Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pārbaudē konstatējis, ka ēdienu skolas un arī bērnudārza audzēkņiem gatavoja uzņēmuma "Draugs-SD" darbinieki. PVD virtuvē konstatēja vairākus vispārīgās higiēnas prasību pārkāpumus, tostarp, dezinfekcijas un tīrīšanas pasākumu realizācijā, personāla higiēnā - roku mazgāšanā.

Aģentūra LETA PVD arī noskaidroja, ka analīžu veikšanai noņemto pārtikas paraugu un arī virsmu nomazgājumu paraugu rezultāti varētu būt zināmi šīs nedēļas beigās vai nākamnedēļ sākumā.