Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Mūžībā devusies Nacionālā teātra aktrise Helga Dancberga

© F64

Mūžībā devusies Nacionālā teātra aktrise Helga Dancebrga, teikts viņas dēla, mācītāja Krista Kalniņa "facebook" kontā.

"Mūsu mīļā mammīte, Helga Dancberga, vakardien, dienu pirms savas dzimšanas dienas, devās mūžībā. Mēs pateicamies Dievam par viņas dzīvi, kas bija tik krāsaina un bagāta," teikts ierakstā.

Dancberga dzimusi 1941.gada 18.novembrī Rīgā. Beigusi Rīgas 1.vidusskolu, Dailes teātra 3.studiju. Strādājusi Valmieras Drāmas teātrī, Liepājas teātrī, bet kopš 1975.gada ir Nacionālā teātra aktrise.

1984.gadā absolvējusi Latvijas Konservatorijas Kultūras un mākslas zinātnes fakultātes Režijas nodaļu.

"Ja radošās darbības sākumā Helga Dancberga nospēlējusi vairākas jauno varoņu mīlētāju lomas, kuram raksturīgs gara spēks, spīts un tiešums, tad aktrises humora izjūta ar laiku ļauj viņai kļūt galvenokārt par spilgtu raksturlomu tēlotāju ar plašu emocionālo amplitūdu - no lietišķas līdz romantiskai būtnei," teikts teātra mājaslapā.

Dancberga arī tika uzņemta Latvijas Teātra Zelta fondā, kurā tiek uzņemti skatuves mākslinieki, kuri devuši īpašu ieguldījumu teātra nozarē.

Atvadu dievkalpojums notiks 22.novembrī plkst.12 no Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcas. Pēc atvadu dievkalpojuma visi dosies uz Pleskodāles kapiem. Atvadīšanās brīdis sakot ar plkst.11.