Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas maiznieks" ar Elitu Patmalnieci radījis Latvijā ražotus auduma maisiņus

© facebook.com

Viens no lielākajiem maizes ražotājiem "Latvijas maiznieks" sadarbībā ar mākslinieci Elitu Patmalnieci radījis Latvijā ražotas ekoloģiskus auduma maisiņus, ko rotā mākslinieces zīmējumi, informēja kompānijā.

"Latvijas maiznieks" pārstāvji minēja, ka ideja par šādiem iepirkumu maisiņiem radusies, strādājot pie nesen atklātās maizes sērijas "Latvijas graudu maize".

"Ekoloģisks dzīvesveids kļūst arvien populārāks, un teju katrs vēlas piedomāt, kā var līdzdarboties tīrākas vides saglabāšanā un klimata pārmaiņu mazināšanā. Auduma maisiņu izmantošana plastmasas maisu vietā ir ērts un vienkāršs veids, kā ieturēt videi draudzīgu dzīvesveidu," sacīja kompānijas valdes loceklis Māris Daude.

Uzņēmumā informēja, ka maisiņi ir ražoti Latvijā no kokvilnas un lina sajaukuma, kas ir pārstrādājams un dabai draudzīgs materiāls. To rokturi izveidoti gareni, lai maisu būtu ērtāk nēsāt, bet to dizainā izmantots Latvijas graudu un sēklu motīvs.

"Ar aizrautību strādāju pie konkrēto somu dizaina, jo graudam ir dziļi simboliska nozīme - tas norāda gan uz jaunu dzīvību, gan arī simbolizē maizi kā iztikas pamatu. Maisiņu dizaina skices radās ļoti dabiski," sacīja Patmalniece.

"Latvijas maiznieks" investīcijas maisiņu izveidē aģentūrai LETA neatklāja. Vienlaikus kompānijā informēja, ka maisiņi pieejami ierobežotā daudzumā un tos savā īpašumā var iegūt, piedaloties konkursos "Latvijas maiznieka" sociālajos tīklos. Viens no konkursiem iecerēts arī valsts svētku laikā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Latvijas maiznieks" 2018.gadā strādāja ar 28,72 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 45% - līdz 680 649 eiro.

"Latvijas maiznieks" pamatkapitāls ir 895 629 eiro, un tās lielākais īpašnieks ir Igaunijas kompānija "Maral Invest". Uzņēmums ražo dažādu veidu maizi, kā arī konditorejas izstrādājumus. Zināmākie zīmoli ir maizes sērijas "Zeltene", "Vita!", "Melnā", "Īstenā", "Zemnieku" un jaunā "Latvijas Graudu maize".