Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Divi Latvijas prokurori apbalvoti par sadarbību ar FIB

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Par sadarbību ar ASV Federālo izmeklēšanas biroju (FIB) apbalvoti divi Latvijas Ģenerālprokuratūras prokurori, informēja prokuratūrā.

Šonedēļ par godu Latvijas proklamēšanas 101.gadadienai Ģenerālprokuratūras telpās notika svinīgais pasākums, kurā pasniedza dažādus apbalvojumus.

Uz svinīgo pasākumu ieradās arī ASV Vēstniecības Juridiskā Atašeja biroja pārstāvis, Juridiskā atašeja vietnieks Roberts D. Skots un pasniedza pateicības rakstus par sadarbību ar FIB Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Starptautiskās sadarbības nodaļas prokuroriem Mārcim Viļumam un Mārim Stradam.

Savukārt trešās pakāpes Goda zīmi par ieguldījumu prokuratūras attīstībā saņēma Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Starptautiskās sadarbības nodaļas prokurors Mārcis Viļums, Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurore Dace Grasmane, Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore Laila Locika, Administratīvā dienesta Dokumentu un arhīva pārvaldības nodaļas vadītājas vietniece, Ģenerālprokuratūras kancelejas vadītāja Dina Ivašina, kā arī Informācijas tehnoloģiju nodaļas informācijas sistēmu administratori Kaspars Boriss un Arnis Grīnbergs.

Prokuratūras Atzinības rakstu par godprātīgo un priekšzīmīgo darba pienākumu veikšanu saņēma Administratīvā dienesta Dokumentu un arhīva pārvaldības nodaļas Ģenerālprokuratūras kancelejas tulce Inta Vingre un Dokumentu un arhīva pārvaldības nodaļas tulce Marija Birenbeina.

Prokuratūras Pateicības rakstu par ieguldījumu sadarbībā ar prokuratūru saņēma Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un Muitas policijas pārvaldes Procesuālo uzdevumu un metodikas nodaļas izmeklētājs Andris Ābele un Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Alūksnes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākās inspektores, virsleitnante Laura Dorožkina un majore Sanita Labozeviča.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers minētajā pasākumā arī pieņēma trīs jauno prokuroru zvērestus. Zvērestus nodeva Liepājas prokuratūras prokurors Rolands Stūris, Daugavpils prokuratūras prokurors Einārs Rostovs un Jēkabpils rajona prokuratūras prokurors Arturs Sudniks.