Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Tradīcijas, ko uzskatām par vissvarīgākajām valsts svētkos

© f64

Sarkanbaltsarkanās lentītes piespraušana pie apģērba, kopīgs laiks ar ģimeni un dalība lāpu gājienā. Šīs ir tradīcijas, kas jāievēro, svinot Patriotu nedēļu.

Par spēcīgu tradīciju Latvijas gadadienas svētku nedēļā ir nostiprinājusies laika pavadīšana kopā ar tuvākajiem cilvēkiem - ģimeni, radiniekiem un draugiem. To par labāko svētku svinēšanas kompāniju atzinuši vairāk nekā 94.1% respondentu veikalu tīkla "top!" veiktajā Patriotu nedēļas aptaujā.

Par neatņemamu un godājamu tradīciju gadu gaitā izveidojusies arī sarkanbaltsarkanās lentītes piespraušana pie apģērba (93.8%). Un kā to rāda aptauja, 69.7% respondentu izvēlas lentīt saņemt tieši veikalos "top!", kur, tās dāvinām jau sešu gadu garumā. Interesanta iezīme atklājas, ka, lai gan lentītes katru gadu ir iespējams saņemt no jauna, tomēr 80% iedzīvotāju izvēlas savu iemīļoto lentīti rūpīgi saglabāt un atkārtoti izmantot arī nākamajā gadā.

Papildus iepriekš jau minētajai tradīcijai svētkus pavadīt kopā ar tuvākajiem cilvēkiem, daudzi izvēlas svētku laikā piedalīties lāpu gājienos (66%) un nolikt svecītes par godu karavīriem (62%), kas cīnījās par mūsu Latviju. Prieku cilvēki gūst arī vērojot svētku salūtus (50%) vai militāro parādi (36%). Starp sniegtajām atbildēm ierindojās arī koncerta (27%) vai baznīcas apmeklējums (14%), kā arī ziedu nolikšana Rīgas Brāļu kapos (14%).

Svētku sagaidīšanas vietas ir dažnedažādas - publiski organizētos pasākumos (23%) un 11.novembra krastmalā (15%), mājās pie svētku galda (15%) vai ciemos pie radiem un draugiem (7%). Daļa izvēli par svētku svinēšanas vietu pieņem pēdējā brīdī (30%).