Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Sestdien atkal līs; uzzini, kāds laiks gaidāms nākamnedēļ

© Stanislav Krasilnikov/TASS/SCANPIX/LETA

Līdzīgi kā iepriekšējās šīs nedēļas dienās, arī sestdien atsevišķos valsts rajonos gaidāms lietains laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Brīvdienās Baltijas jūru no dienvidiem uz ziemeļiem šķērsos aktīvs ciklons. Tā ietekmē intensīvi līs Baltijas jūrā, Latvijā nokrišņi gaidāmi vien atsevišķos rajonos. Ciklona ietekmē Kurzemē jūras piekrastē pastiprināsies dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas naktī uz svētdienu brāzmās sasniegs 15-17 m/s. Dienā gaisa temperatūra gaidāma +6…+10 grādi, savukārt naktī tā nebūs zemāka par +3…+8 grādiem.

Savukārt pirmdien Latvijā vēl saglabāsies zems atmosfēras spiediens, debesis aizklās mākoņi un daudzviet gaidāms lietus. Tomēr dienas gaitā, pastiprinoties augsta spiediena atzara ietekmei, nokrišņi mitēsies. Otrdiena paies bez ievērojamiem nokrišņiem. Gaisa temperatūrā naktī pazemināsies līdz 0...+5 grādiem, savukārt dienā gaiss iesils līdz +4...+7 grādiem.

Nedēļas vidū no rietumiem pietuvosies jauns ciklons, kas atkal atnesīs rudenīgu lietu, arī nedēļas otrajā pusē gaidāms, ka Latviju šķērsos jaunas nokrišņu zonas. Līdz ar dienvidu puses vējiem mūsu reģionā ieplūdīs siltāka gaisa masas - naktīs temperatūra pieturēsies +2…+8 grādu robežās, savukārt dienā gaiss iesils līdz +4...+10 grādiem.