Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Vērienīgākais "K Senukai" lielveikals Latvijā ir atklāts

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Šodien, 8.novembrī, nozarē straujāk augošais uzņēmums “Kesko Senukai Latvia” atklāja inovatīvāko, modernāko, lielāko un plašākā sortimenta lielveikalu Latvijā.

“Atverot “K Senukai Ozols”, mēs iezīmējam jaunu izaugsmes posmu mūsu uzņēmumā un do-it-yourself jeb “dari pats” nozarē Latvijā. Veidojot jaunā koncepta “K Senukai Ozols” lielveikalu, esam apvienojuši mūsu plašo pieredzi Latvijas tirgū ar pasaulē jaunākajām mazumtirdzniecības tendencēm. Ar jaunā lielveikala atvēršanu mēs arī būtiski paplašinām savu darbības jomu, sākot piedāvāt vienu no plašākajiem sortimentiem Baltijā,” saka “Kesko Senukai Latvia” ģenerāldirektora vietnieks Marius Šukauskas.

Atverot jauno lielveikalu “K Senukai Ozols”, “Kesko Senukai Latvia” klientiem nodrošina iespēju iepirkties vairāk nekā 20 000 kvadrātmetru plašā tirdzniecības zālē ar vairāk nekā 60 000 sadzīves, būvmateriālu un elektroprecēm no tūkstošiem Latvijas un pasaules vadošajiem ražotājiem un piegādātājiem.

Uzņēmums “K Senukai Ozols” izveidē ir radījis 200 jaunas darba vietas un ieguldījis vairāk nekā 6 miljonus eiro, no kuriem pusmiljons eiro veltīts jaunāko digitālo inovāciju ieviešanā ar mērķi nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem jaunu, interesantu un ātru iepirkšanās pieredzi, atvieglot darbinieku ikdienu un padarīt būtiski efektīvākus darba procesus veikalā. “K Senukai Ozols” ir tādas inovācijas kā konsultantu izsaukšanas sistēma, pašapkalpošanās un ātrās apkalpošanas kases, ātra iepirkšanās, pateicoties mūsdienīgai noliktavas vadības sistēmai, kā arī interaktīvs digitāls ekrāns, kas palīdz klientiem labāk orientēties veikalā, un elektroniskās cenu zīmes ar QR kodiem, lai klienti var viegli iegūt papildu informāciju par preci.

“K Senukai Ozols” atrodas Rīgā, Mazajā Rencēnu ielā 1, jaunajā tirdzniecības centrā “Ozols”, nodrošinot plašu autostāvvietu 750 automašīnām un ērtu piebraukšanu no jebkuras Rīgas puses.

“Kesko Senukai Latvia” pērn veica ievērojamu izrāvienu, uzrādot straujāko apgrozījuma kāpumu nozarē 64% apmērā un sasniedzot vairāk nekā 90 miljonus eiro, kā arī būtiski audzēja tirgus daļu, apmeklētāju skaitam augot par 39%. Pagājušais gads “Kesko Senukai Latvia” bija labākais gads kopš darbības sākuma Latvijā. Arī šogad “Kesko Senukai Latvia” būs nozarē straujāk augošais uzņēmums.

“Kesko Senukai” grupā ietilpst lielākais būvniecības, remonta un mājas preču veikalu tīkls Baltijas valstīs un Baltkrievijā, kā arī uzņēmums “Kesko Senukai Digital”, kas attīsta e-komerciju. Pašlaik “Kesko Senukai” pārvalda 156 veikalu ķēdi - 85 “Senukai” un “Statybos duona” veikalus Lietuvā, 8 “K-Rauta” veikalus Igaunijā, 11 “K Senukai” veikalus Latvijā un 27 “OMA” veikalus Baltkrievijā. “Kesko Senukai” grupas konsolidētais apgrozījums 2018.gadā sasniedza 732 miljonus eiro.

Līdz 2022.gadam uzņēmums Baltijas valstīs plāno ieguldīt vairāk nekā 100 miljonus eiro. Artūrs Rakausks (Artūras Rakauskas), kurš 18 gadus vada “Kesko Senukai” grupu, pārvalda to vienādās daļās ar stratēģisko partneri, Somijas korporāciju “Kesko”.

Līdz ar “K Senukai Ozols” atvēršanu ir pabeigta visa tirdzniecības centra “Ozols” (agrāk - “Galerija Azur”) rekonstrukcija, kuru īstenoja “Kesko” grupai piederošs Lietuvas nekustamo īpašumu attīstības uzņēmums “KS Holding”. Vairāk nekā 27 000 kvadrātmetru plašā tirdzniecības centra “Ozols” rekonstrukcijas izmaksas un ēkas iegāde sasniedz 35 miljonus eiro. “KS Holding” ir nekustamā īpašuma investīciju uzņēmums, kas darbojas galvenokārt Baltijas mazumtirdzniecības segmentā. Uzņēmums attīsta nekustamā īpašuma projektus, kuros “K Senukai” veikali kļūst par galvenajiem nomniekiem. Plānots, ka līdz 2023.gadam uzņēmums pārvaldīs aktīvus vairāk nekā 120 miljonu eiro vērtībā.

Par “Kesko Senukai Latvia”

AS “Kesko Senukai Latvia” ir straujāk augošais lielais uzņēmums Latvijā. “Kesko Senukai Latvia” vada un attīsta “K Senukai” veikalus Latvijā ar konceptu “No padoma līdz risinājumam”, piedāvājot klientiem ne tikai būvniecības, dārza, saimniecības un mājas labiekārtošanas preces, bet arī datortehnikas, IT un sadzīves tehnikas, sadzīves preču sortimentu, kā arī plašu pakalpojumu klāstu un profesionālas komandas konsultācijas. Latvijā darbojas vienpadsmit “K Senukai” veikali Rīgā, Daugavpilī, Cēsīs, Jelgavā, Liepājā, Madonā, Rēzeknē un Tukumā, tostarp inovatīvākais, modernākais un plašākā sortimenta lielveikals Latvijā “K Senukai Ozols” un Latvijā vienīgais specializētais veikals būvniecības profesionāļiem un meistariem “Procenter”. “Kesko Senukai Latvia” investīcijas veikalu tīkla paplašināšanā un rekonstruēšanā 2019. gadā sasniegs 7,5 miljonus eiro.