Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Muižnieks izvairīgi runā par to, kā notiek sarunas ar ministriju tiesvedības jautājumā

© Oksana Džadana/ F64 Photo Agency

Latvijas Universitātes (LU) rektora pienākumu izpildītājs Indriķis Muižnieks ir izvairīgs par notiekošajām sarunām ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) tiesvedības jautājumā.

Muižnieks aģentūrai LETA atzina, ka šī izvairīšanās no komentāriem skaidrojama ar to, ka starp abām pusēm ir vienošanās neizpaust starprezultātus, kamēr nav panākts galīgais rezultāts.

Vaicāts, vai joprojām norit sarunas par mierizlīgumu, Muižnieks sacīja, ka sarunas notiek, tomēr plašākus komentārus šajā sakarā sniegt viņš atturējās.

Iepriekš izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) norādīja, ka ministrija LU rektora vēlēšanu lietā iesniegs papildu pierādījumus. Ministre gan nekomentēja, par kādiem papildu pierādījumiem ir runa.

Tikmēr Muižnieks sacīja, ka pierādījumos, kas iesniegti tiesā šīs nedēļas sākumā "īpašu jaunumu nav". Pēc viņa paustā, iesniegtajos papildu pierādījumos būtisku pienesumu nav, tomēr viņš neizslēdza iespēju, ka vēl kas var parādīties.

LETA jau ziņoja, ka tiesa iepriekš kā pagaidu noregulējumu apturējusi LU rektoram Indriķim Muižniekam nelabvēlīgo valdības lēmumu, ar kuru viņš netika apstiprināts LU rektora amatā. Lietu pēc būtības tiesa vēl tikai skatīs.

IZM pārsūdzēja tiesas pieņemto pagaidu noregulējumu Muižnieka jautājumā un tiesa šo Ministru kabineta blakus sūdzību skatīs 14.novembrī. Turpretī pagājušonedēļ Muižnieks aģentūrai LETA pastāstīja, ka IZM aicinājusi LU pārrunāt izlīguma iespējas.