Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Bijusī Valsts prezidente Vīķe-Freiberga kļuvusi par "Bezvests.lv" patronesi

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

2019. gada 11. oktobris ir kļuvis par ļoti nozīmīgu dienu meklētāju organizācijas Bezvests.lv vēsturē, teikts paziņojumā medijiem. Kā izrādās, tad par organizācijas patronesi kļuvusi bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

2019. gada 8. oktobrī apritēja tieši desmit gadi kopš biedrības Bezvests.lv dibināšanas.Šo desmit gadu laikā organizācija ir ieguvusi uzticamu brīvprātīgo komandu, kas ir gatava palīdzēt bezvēsts pazudušajiem cilvēkiem, viņu tuviniekiem un draugiem.


Organizācijas pastāvēšanas laikā aptuveni 1000 meklēšanas misiju rezultātā Bezvests.lv brīvprātīgie ir atraduši 121 cilvēku.Bezvests.lv nepārtraukti attīstās - pievienojas jauni brīvprātīgie, organizāciju sāk atbalstīt valsts, sabiedriskās un komerciestādes.

"Tik ievērojamas patroneses iegūšana organizācijai Bezvests.lv ir īpašs pagodinājums, liela atzinība un novērtējums. Biedrības brīvprātīgie izsaka pateicību Vairai Vīķei-Freibergai par ieinteresētību un atbalstu Bezvests.lv mērķu īstenošanā," norādīts presei izsūtītā publikācijā.
Dr. Vaira Vīķe-Freiberga bija Latvijas Valsts prezidente no 1999. līdz 2007.gadam. Aktīvi piedalījās valsts demokratizācijas un tiesiskā pamata nostiprināšanas procesā, iestājās par Latvijas ārpolitikas interesēm, palīdzot iesaistīt Latviju Eiropas Savienībā un NATO. ANO ģenerālsekretāra īpašā sūtne reformu jautājumos (2005.), Baltijas valstu kandidāte ANO ģenerālsekretāra amatam (2006.), turpina kā Eiropas Savienības nākotnes Pārdomu grupas viceprezidente (2007), Starptautiskās krimināltiesas upuru Uzticības fonda valdes locekle. Viņai ir plaša akadēmiskā, organizāciju vadības un oratores pieredze; starptautiski aktīva demokrātijas, sociālā taisnīguma, Eiropas vēstures un kultūras jautājumos.