Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Līdz šim mazākie un vieglākie DJI droni ikvienam lietotājam

© Publicitātes foto

Arvien populārāki kļūst droni, kas spēj filmēt un fotografēt pasauli no putna lidojuma. Šobrīd tie tiek izmantoti pat mākslas filmu uzņemšanā. Pašreiz mazāko un vieglāko dronu, kas aprīkots ar ļoti augstas izšķirtspējas kameru, radījis pasaulē vadošais bezpilota lidaparātu ražotājs DJI. Tā jaunāko veikumu – dronu Mavic Mini –, sākot ar 11. novembri, varēs iegādāties Tet internetveikalā, bet pasūtīt var jau tagad tet.lv/veikals.

Vadošais bezpilota lidaparātu ražotājs pasaulē DJI kopā ar tehnoloģiju un izklaides uzņēmumu Tet nule kā prezentējuši jaunāko DJI modeli Mavic Mini - īpaši vieglu dronu, kas piemērots līdzi ņemšanai pat ikdienas gaitās.

«Radīt tik vieglu, kompaktu un joprojām jaudīgu dronu kā Mavic Mini bija viens no sarežģītākajiem projektiem, ko jebkad uzņēmies DJI,» sacīja DJI prezidents Rodžers Lū. «Spēt apvienot augstas klases funkcijas vienā plaukstas izmēra dronā ir vairāku gadu darba rezultāts. Mavic Mini ilgais lidojuma laiks, vieglums un augstās izšķirtspējas kamera padara to par DJI ikdienas dronu, un, pats galvenais, to ir viegli vadīt neatkarīgi no iepriekšējās pieredzes.

Viegli un kvalitatīvi

Par pamatu ņemot DJI Mavic sērijas inovācijas, Mavic Mini apvieno visas profesionālā līmeņa dronu iespējas vieglākajā iespējamajā ierīcē. Mavic Mini ir aprīkots ar augstas kvalitātes kameru, kas spēj filmēt, uzņemt kadrus ļoti augstā izšķirtspējā (tostarp 2,7K video ar 30 kadriem sekundē, 1080p ar 60 kadriem sekundē un 12 megapikseļu fotogrāfijas, izmantojot 1/2,3 collu sensoru). Savukārt trīs asu mehāniskā stiprinājuma sistēma balsta un stabilizē kameru, nodrošinot vienmērīgu un kinematogrāfisku materiālu, kurš būtu piemērots, lai ar to dalītos sociālajos tīklos. Mavic Mini, kas spēj bez uzlādēšanas nolidot 30 minūšu, sver tikai 249 gramus. Tieši šā iemesla dēļ uz šo dronu, pēc Tet skaidrotā, neattiecas esošais dronu lietošanas regulējums, kas domāts smagākajiem dronu modeļiem. «Katrā ziņā dronu vadītājiem vienmēr ir jāapzina un jāievēro vietējie likumi un regulējums,» atgādina DJI un Tet. Likumi un noteikumi, kas attiecas uz dronu lietošanu Latvijā, atrodami www.caa.lv.

Papildu iespējas iedvesmai

Jaunā DJI Fly lietotne ir intuitīva, atvieglojot lidojuma un satura iegūšanas pieredzi, lai tā iespējas var izbaudīt ikviens Mavic Mini vadītājs. Lietotnē ir iekļautas pamācības, kas jaunajiem pilotiem ļaus apgūt drona vadību, un materiālu rediģēšanas sagataves, kas palīdzēs izveidot kvalitatīvu saturu. Jaunie piloti var izvēlēties lidojumu Position (P) režīmā, lai veiktu pamatdarbības, savukārt pieredzējušāki piloti var ļauties plašākam iespēju klāstam Sport (S) režīmā, bet satura radītāji var izvēlēties CineSmooth (C) režīmu.

Drona vadītājs var izvēlēties arī vairākus iepriekš ieprogrammētus lidojuma manevrus, kas zināmi kā QuickShots. Nepieciešams tikai pieskarties izvēlētajam režīmam, un Mavic Mini automātiski radīs izvēlēto saturu. Piemēram, ar režīmu Roket drons lidos vertikāli uz augšu līdz iestatītam augstumam (15-35 m), kamerai saglabājot skatu uz leju, ar režīmu Circle - drons riņķo ap izvēlēto priekšmetu nemainīgā augstumā un attālumā. Tāpat vēl ir pieejami vairāki citi režīmi.

Papildu drošībai un radošu ieceru realizēšanai jaunā drona īpašnieki varēs izmantot dažādus papildu piederumus, piemēram, DIY radošo komplektu; 360° propellera sargus drošākam lidojumam; adapteri, kas ļauj uz Mavic Mini pievienot mazas rotaļlietas, vai mini LED displeju, kas ļauj veidot pielāgotu ziņojumu, divpusēju uzlādes centru, kas dod iespēju uzlādēt līdz trim Mavic Mini baterijām un vēl papildus arī savu telefonu.

Jau veidojas rinda

Tet veikalos un internetveikalā DJI jaunāko dronu Mavic Mini varēs nopirkt, sākot ar 11. novembri. Taču šim DJI dronam jau iespējams pieteikties iepriekšpārdošanā. Tā kā interese par šo dronu ir ļoti liela, šī iespēja jāizmanto tiem, kuri vēlas būt starp pirmajiem, kas to saņems. Mavic Mini maksās, sākot no 399 eiro. Papildu informācija par Mavic Mini un tā piederumiem: tet.lv/veikals/dji-mavic-mini.html.