Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Sinoptiķi brīdina: tuvākajās dienās būs ilgstoši un stipri nokrišņi

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Tuvākajās dienās Latvijā būs ilgstoši un stipri nokrišņi, brīdina sinoptiķi.

Valstī nonāks ciklons no Centrāleiropas, tas būs mazkustīgs un sagādās spēcīgas lietavas, kas vietām Kurzemē un Vidzemē var pāriet slapjā sniegā. Prognozes par nokrišņu daudzumu un reģionālo sadalījumu ir atšķirīgas.

Ziemeļkurzemē jau svētdien iespējami 20 milimetri nokrišņu.

"Global Forecast System" izskaitļojis, ka visstiprāk līs pirmdien un otrdien un ka vietām Latgalē, bet ne Baltkrievijas pierobežā, kā arī Sēlijā un Vidzemē divu dienu nokrišņu summa pārsniegs 60 milimetrus, kas atbilst mēneša normai. Tomēr liela daļa prognožu vēsta, ka stiprākie nokrišņi būs nedaudz tālāk uz ziemeļiem un skars Latvijas ziemeļu novadus un Igaunijas dienvidu daļu.

Upēs kāps ūdens līmenis, vietām var applūst palienes. Pārmirkušie zemes ceļi kļūs grūti izbraucami. Sagaidāms, ka sliktākā situācija veidosies Ziemeļkurzemē un Vidzemē, kur gaidāms viens no lielākajiem nokrišņu daudzumiem un kur arī oktobrī daudz lija.

Tā kā virs Latvijas atradīsies ciklona centrs, valsts ziemeļos iespējams brāzmains ziemeļaustrumu vējš un vēss gaiss, Latgalē un Sēlijā - dienvidrietumu vējš un +12 grādi. Ciklonam aizejot, gaisa temperatūra, visticamāk, pazemināsies visā Latvijā. "Global Forecast System" prognozē, ka daļu Vidzemes pārklās noturīga sniega sega un ka 11.novembrī jau daudzviet valstī zemi klās sniegs.