Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Lidostas "Rīga" vadība sola Saeimai, ka risinās publiski izskanējušās problēmas

© REUTERS/SCANPIX/LETA

"Gūstot starptautiskās lidostas "Rīga" vadības apliecinājumu sekmīgai problēmu risināšanai", Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija pagaidām neskatīs jautājumu par situāciju lidostā, kur mēdz veidoties garas pasažieru rindas pie drošības pārbaudes, informēja komisijas priekšsēdētājs Jānis Vitenbergs (KPV LV).

Vitenbergs šonedēļ ticies ar starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāju Ilonu Līci un valdes locekli Artūru Saveļjevu, lai pārrunātu pēdējā laikā publiskajā telpā izskanējušās problēmas par lidostas darbību. Tikšanās laikā tika pārrunātas tāds tēmas kā garās pasažieru gaidīšanas rindas lidostā, kas vēl nesen radās apkalpojošā personāla kapacitātes trūkuma dēļ, 2018.gadā notikušais incidents lidostas teritorijā ar "airBaltic" lidmašīnas nosēšanos, kā arī pasažieru pārvadājumu ar taksometriem sakārtošana un drīzumā gaidāmais lidostas audits.

Vitenbergs norādīja, ka viņš guvis lidostas vadības apliecinājumu esošo problēmu sekmīgai risināšanai, tāpēc pašlaik nevirzīs lidostas jautājumu izskatīšanai Tautsaimniecības komisijas sēdē, gan paturot šādas tiesības, ja to prasīs jauni apstākļi.

Lidostas "Rīga" vadība esot apliecinājusi, ka sekmīgi norit sagatavošanās darbi lidostas auditam, kas plānots novembrī, un lidostā ar papildu licencēšanu un nosacījumiem ir izdevies sakārtot taksometru jautājumu. Savukārt saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par gadu veca incidenta slēpšanu saistībā ar "airBaltic" lidmašīnas nosēšanos sliktos laikapstākļos, lidostas vadība skaidroja, ka sekojusi aviācijā noteiktajiem priekšrakstiemun savas kompetences ietvaros.

Kā ziņots, Vitenbergs iepriekš pauda neapmierinātību ar izveidojušos situāciju starptautiskajā lidostā "Rīga" saistībā ar pasažieru neērtībām, ko radīja darbinieku kapacitātes trūkums un garās gaidīšanas rindas. Viņš aicināja lidostas vadību nekavējoties rīkoties problēmas novēršanai.