Rīkos Baltijas ceļa gadadienai veltītu Ugunsceļu

Pirmdien, 23.augustā plkst.20 pie Brīvības pieminekļa par godu Baltijas ceļa gadadienai paredzēts rīkot Ugunsceļu, informē pasākuma rīkotāji.

Atceroties 1989.gada protestu pret Molotova-Ribentropa pakta iznākumu - Baltijas valstu okupāciju, kurā latvieši, igauņi un lietuvieši sadevās rokās, izveidojot pasaulē garāko dzīvo ķēdi, kas vijās cauri visām trim Baltijas valstīm, katru gadu pie Brīvības pieminekļa tiek aizdegtas svecītes.

Šogad no Brīvības pieminekļa līdz "Laimas" pulkstenim no svecītēm paredzēts izveidot uguns ceļu. Ceļa galā Brīvības pieminekļa pakājē stāvēs trīs tautumeitas latviešu, igauņu, lietuviešu tautastērpos, bet trīs puiši turēs Latvijas, Lietuvas, Igaunijas karogus.

Šajā dienā pasākumu iepretī Krievijas vēstniecībai ieplānojuši "Antiglobālisti", lai nosodītu Molotova-Ribentropa paktu un citas slepenas vienošanās.

Šajā dienā arī citviet Latvijā notiks arī citi Baltijas ceļam vai 23.augustam veltīti pasākumi.

Naukšēnu novadā plkst.20 sāksies sadziedāšanās Ķoņu pagastā pie Baltijas ceļa atceres zīmes uz robežas ar Igauniju.

Talsos plkst.11 sāksies atceres pasākums pie pieminekļa "Koklētājs". Pēc tam Talsu Valsts ģimnāzijā pulcēsies Tēvzemes Daugavas Vanagu Talsu nodaļa un citi interesenti uz sarunu par 23.augustu un Baltijas ceļu.

Alūksnē visu dienu iedzīvotāji aicināti nest ziedus skvērā aiz Alūksnes autoostas no kuriem tiks veidotas latviešu rakstu zīmes simboliskā Baltijas ceļā. Plkst.17.30 turpat sāksies Baltijas ceļa atceres pasākums, bet plkst.19 Alūksnes pilsētas Tautas namā tiks demonstrēta filma par Alūksni "Pilnmēness naktis".

Plkst.19.30 Valles pagastā pie vidusskolas notiks simbolisks Ugunsceļš, tā iedegšana plkst.20. Cilvēki aicināti nākt arī ar savām svecītēm.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais