Pāri Lielupei būvēs tiltu

Nākamvasar tūristiem, kā arī vietējiem ļaudīm būs iespēja šķērsot Lielupi pa jauno tiltu. Gājēju tilts pāri upei savienos Mežotnes pili un Mežotnes pilskalnu,ziņo Bauskas dzīve.

Bauskas novada domes šīs nedēļas vides un attīstības komitejas sēdē deputāti principiāli vienojās par atbalstu tilta būvei. Komitejas priekšsēdētājs Jānis Feldmanis „Bauskas Dzīvei" skaidro, ka gājēju tilts pār Lielupi ir divu pašvaldību - Bauskas un Rundāles novadu kopprojekts. Tajā iesaistīsies arī SIA «VNĪ Pilis» Paredzēts, ka valsts aģentūra segs lielāko daļu izdevumu. Savukārt Bauskas novada līdzfinansējums projektā paredzēts 6000 latu. Puse naudas tiks izlietota jau šogad, otru daļu ņems no 2011. gada novada budžeta.

Ir paredzēs, ka izpētes, arī projektēšanas un celtniecības sagatavošanas darbi tiks veikti šogad. Savukārt nākampavasar tiltu sāks būvēt. Sākoties aktīvai tūrisma sezonai, objektam jābūt nodotam ekspluatācijā. «Gājēju tilts nepieciešams vietējiem iedzīvotājiem, tas radīs arī labvēlīgus apstākļus jaunu tūrisma pakalpojumu attīstībai,» skaidro J. Feldmanis.

Svarīgākais