Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Latgalē pārspēts 25. oktobra valsts siltuma rekords

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Piektdienas pēcpusdienā lielā daļā Latgales gaisa temperatūra pārsniedza +17 grādus, un tik silts laiks 25.oktobrī Latvijā reģistrēts pirmo reizi novērojumu vēsturē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Jaunais rekords ir +17,5 grādi Daugavpilī. Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas valsts teritorijā reģistrēta 25.oktobrī, bija +16,9 grādi 1945.gadā Kolkā.

25.oktobra siltuma rekords piektdien labots gan Daugavpilī, gan piecās citās pilsētās Latvijas austrumu daļā - Rēzeknē (kur maksimālā gaisa temperatūra bija +17,1 grāds), Jēkabpilī (+16,4 grādi), Madonā (+16,3 grādi), Gulbenē (+15,9 grādi) un Alūksnē (+15,3 grādi).

Valsts austrumos dienas lielāko daļu spīdēja saule, savukārt rietumu un centrālajos novados bija pārsvarā apmācies un dūmakains laiks un gaiss iesila līdz +11..+14 grādiem.

Jau ziņots, ka vēl augstāk termometra stabiņš šonedēļ pakāpās otrdien Latgales dienvidos. Daugavpilī ar +19,2 grādiem tika pārspēts ne tikai 22.oktobra, bet arī mēneša trešās dekādes nacionālais siltuma rekords.

Neparasti silts laiks šonedēļ valda daudzviet Eiropā, tai skaitā ceturtdien Polijas dienvidos gaiss sakarsa līdz +27 grādiem.