"airBaltic" no ēdienkartes izņem cūkgaļu

© F64

Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") pasažieriem lidojuma laikā turpmāk nebūs pieejami no cūkgaļas gatavoti ēdieni, šonedēļ apstiprināja kompānijas prezidents Bertolts Fliks.

"Mūsu maršrutu tīkls tiešām ļoti strauji attīstās, un "airBaltic" sācis lidot ļoti intensīvi uz musulmaņu valstīm. Lidojam katru dienu arī uz Izraēlu, un, tā kā biznesa klasē kompānija piedāvā vienu ēdienu, tad nolēmām neiekļaut ēdienkartē cūkgaļu, jo domāju, ka bez tās arī var iztikt," skaidroja Fliks.

Viņš gan mierināja latviešu zemniekus, ka joprojām visi produkti, kurus izmanto "airBaltic", nāk tikai no Latvijas. Vienlaikus Fliks izteica pārsteigumu, ka lēmums no ēdienkartes izņemt cūkgaļu ir izraisījis tik lielu mediju interesi.

Jau iepriekš Fliks skaidroja, ka jaunās biznesa klases ēdienkartes piedāvājumā ir Latvijas saimniecībās audzētu jēru, vistu, strausu, pīļu un trušu gaļa, kā arī zivis, dažādi dārzeņi un plašs saldēdienu klāsts no biezpiena, rabarberiem un sezonas ogām.

Informācija "Rīgas zooloģiskā dārza" interneta mājaslapā liecina, ka ebrejiem un musulmaņiem cūkgaļa ir stingrs tabu. Tas nav droši zināms, bet iespējams, ka cūkgaļas ēšanas aizliegšanas sākotnējais cēlonis bijis tas, ka gaļa var saturēt slimību izraisītājus.

Latvijā

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca (DLRR) pagājušajā gadā reģistrēja kārtējo meitasuzņēmumu – šoreiz Ungārijā. Tagad uzņēmums strauji paplašina savu klientu loku Baltijas valstīs, Ukrainā, Polijā, Ungārijā, Vācijā, Rumānijā, Bulgārijā, Azerbaidžānā, Gruzijā un pat Āfrikā.

Svarīgākais