Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

VID atklāj vairāk nekā 13 miljonus kontrabandas cigarešu no Indijas

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroli no Indijas Republikas sūtītam jūras konteineram, atklāja 13 529 000 gab. kontrabandas cigaretes.

Šī gada 21.oktobrī, Rīgas Brīvostas muitas kontroles punktā tika veikta no Indijas Republikas ievesta jūras konteinera muitas kontrole, kuras laikā VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde sadarbībā ar Muitas pārvaldes amatpersonām atklāja 13 529 000 gab., jeb 67 645 blokus ar cigaretēm "Richman" bez akcīzes markām.

Veicot kravas pavaddokumentu pārbaudi noskaidrots - kā konteinera nosūtītājs ir norādīts uzņēmums Indijā, bet kā saņēmējs - kāds uzņēmums Krievijas Federācijā. Savukārt, kā deklarētā krava bija norādītas tekstilpreces. Ir pamats uzskatīt, ka visas kontrabandas cigaretes bija paredzētas realizēšanai Latvijas teritorijā. Sākotnējie aprēķini liecina, ja krava netiktu apturēta, tad iespējamais nodarītais kaitējums valstij būtu aptuveni 2,5 milj. eiro.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2019.gada 22.oktobrī uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas , par kontrabandu lielā apmērā.