Zināms, kad tiesā lems par Ušakova sūdzību par atstādināšanu no mēra amata

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Bijušā Rīgas domes priekšsēdētāja, pašreizējā Eiropas Parlamenta deputāta Nila Ušakova (S) pieteikumu, ar kuru apstrīdēts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) izdotais rīkojums par viņa atstādināšanu no mēra amata, Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nams atklātā tiesas sēdē skatīs nākamā gada 11.februārī plkst.10, liecina ieraksts tiesu kalendārā.

Par lietas tiesnesi nozīmēta Aiga Putniņa.

Kā ziņots, 5.aprīlī Pūce izdeva rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas. Rīkojumā uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" kapitāla daļu turētāja pārstāvja izdarīti pārkāpumi.

Ušakovs publiski paudis, ka Pūces rīcību uzskata par politisku un ir pārliecināts, ka visi pārmetumi tiesā būs apgāžami.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais