Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ņem vērā! Šonedēļ uz Jūrmalas šosejas mainīsies satiksmes organizācija

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Saglabājoties lietainiem laikapstākļiem, grants ceļi var būt grūti izbraucami. Turklāt šonedēļ gaidāmas izmaiņas satiksmes organizācijas uz Jūrmala šosejas, informē VAS Latvijas Valsts ceļi.

Lietainam laikam turpinoties, grants autoceļi var kļūt grūti izbraucami. Pārmitrināti ceļi ar grants segumu zaudē nestspēju, uz tiem veidojas dubļi un bedres. Mitrums apgrūtina autoceļu uzturēšanu, jo slapjā laikā greiderēšana ir mazāk efektīva un bedres ātri vien veidojas atkārtoti. Uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem veic VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU), kas seko līdzi laika prognozēm un ceļu stāvoklim, un plānot darbus tiklīdz ceļi ir pietiekami apžuvuši.

Lai gan būvdarbu sezona uz valsts autoceļiem jau tuvojas noslēgumam, atsevišķos posmos joprojām norit būvdarbi. Tie turpinās uz Jūrmalas šosejas (A10), kur šonedēļ visticamāk būs arī izmaiņas satiksmes organizācijā. Aicinām autobraucējus remontdarbu zonās nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu un sekot līdzi ceļazīmēm.

Arī uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītei, kur rīta un vakara stundās, kad daudzi dodas uz darbu, vai arī no darba satiksme var būt palēnināta.

Citi lielākie satiksmes ierobežojumi būvdarbu laikā patlaban ir šādi:

Vidzemē

· Uz autoceļa Rīga-Ērgļi (P4) pirms Ērgļiem trīs luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 50 km/h, posmu var šķērsot 20 minūtēs;

· Autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) posmā no Ikšķiles līdz Tīnūžiem divi luksoforu posmi ātruma ierobežojumi, ceļā jāpavada 20 minūtes;

· Uz autoceļa Gulbene-Balvi-Viļaka-Krievijas robeža (Vientuļi) (P35) posmā no Gulbenes līdz Kazupei trīs pagaidu luksofori, ātruma un platuma gabarītu ierobežojumi, ceļā jāpavada 20 minūtes.

Latgalē

· Uz Daugavpils apvedceļa A14 (Kalkūni-Tilti) posmā no Kalkūniem līdz Sventei ātruma ierobežojumi 50 km/h un 70km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 15 minūtes.

· Uz autoceļa Gulbene-Balvi-Viļaka-Krievijas robeža (Vientuļi) (P35) posmā no Gulbenes Litenes virzienā viens luksofora posms. Ātruma ierobežojums 50 km/h un paredzamais remontposma šķērsošanas laiks līdz 30 minūtēm.

Zemgalē

· No Tērvetes līdz Lietuvas robežai (P95) satiksme divos posmos tiek regulēta ar luksoforiem, ir ātruma un platuma gabarītu ierobežojumi, remontposma izbraukšanai nepieciešama pusstunda.

Kurzemē

· Uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus (P108) posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām Astoņi luksoforu posmi, ātruma un platuma gabarītu ierobežojumi, nepieciešama aptuveni stunda būvdarbu posma izbraukšanai;

· Uz autoceļa Talsi-Upesgrīva (P127) posmā no Zvirgzdiem līdz Laidzei viens luksoforu posms un ātruma ierobežojumi, posmu var izbraukt aptuveni 20 minūtēs.