Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

KNAB kapacitātes stiprināšanai tomēr nepieciešami papildu līdzekļi

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Lai gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) budžets pēdējos divos gados ir audzis, biroja kopējās kapacitātes stiprināšanai vēl būtu nepieciešami papildu līdzekļi, komentējot 2020.gada budžeta projektu, norādīja KNAB.

Attiecībā uz 2020.gada budžetu KNAB papildu biroja bāzes budžetam iesniedza valdībai pieprasījumu finansējuma piešķiršanai prioritārajiem pasākumiem. No 12 pasākumiem valdība atbalstīja piecus, proti, analītiskās kapacitātes stiprināšanu, biroja ēkas apsardzi, biroja automobiļu pilna servisa nomas nodrošināšanu, Elektronisko datu ievades sistēmas papildu funkciju izveidi, pratināšanas telpas aprīkošanu ar audio, video tehniku. Kopējais šiem pieciem pasākumiem iezīmētais finansējums ir 566 413 eiro, skaidroja birojā.

KNAB pozitīvi vērtē analītiskās kapacitātes stiprināšanu, jo tā biroja ieskatā ir būtiska, lai nodrošinātu KNAB efektīvu un rezultatīvu darbību noziegumu atklāšanā, izmeklēšanā un novēršanā. Lai gan biroja budžets pēdējos divos gados ir audzis, biroja kopējās kapacitātes stiprināšanai vēl būtu nepieciešami papildu līdzekļi, norādīja KNAB.

Ņemot vērā, ka Ministru kabinetā apstiprinātais 2020.gada valsts budžeta likumprojekts vēl jāizskata Saeimai, birojs plašākus komentārus nesniedz.

Kā ziņots, KNAB nākamā gada budžeta izdevumi plānoti 11 946 738 eiro apmērā, kas būtu par 5,7 miljoniem vairāk nekā 2019.gadā.

Nākamgad ievērojami pieaugs valsts finansējums partijām. Ņemot vērā Ministru kabineta iniciatīvu, KNAB bāzes budžetā partiju finansēšanai tiks piešķirti finanšu līdzekļi 5 515 775 eiro apmērā. Lai gan šie piešķirtie finanšu līdzekļi tiks ieskaitīti biroja budžetā, tie ir paredzēti partiju finansēšanai, nevis KNAB funkciju izpildei vai biroja darbības nodrošināšanai.