Ministru prezidents ik trešdienu sniegs interviju "Radio 101"

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) pieņēmis "Radio 101" uzaicinājumu ik trešdienu sniegt tiešā ētera intervijas laikā no plkst.15.45 līdz plkst.16.

Pirmā intervija tiešraidē notiks trešdien, 25.augustā. Šāds sadarbības modelis plānots līdz šīs valdības darbības beigām.

"Pašlaik norit intensīvs darbs pie nākamā gada budžeta veidošanas, kas saistās ar virkni izšķirošu un dažādām sabiedrības grupām būtisku jautājumu izskatīšanu. Tieši tādēļ, lai sabiedrība nepastarpināti varētu uzzināt tai nozīmīgas valdības darba aktualitātes, šāda tieša komunikācija radio ir ļoti nepieciešama. Vēlēšanu tuvums neaptur valdības darbu," uzsver Dombrovskis.

Ministru prezidents Dombrovskis regulāri ik nedēļu sniedz intervijas "Radio SWH" un Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumam "900 sekundes".

Kā LETA jau ziņoja, Latvijas Radio ir nolēmis turpmāk vairs neaicināt uz ierasto iknedēļas rīta interviju Ministru prezidentu Dombrovski. Tas tiek skaidrots ar rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām un to, ka radio nevēloties dot lielākas iespējas izpausties kādam no nominētajiem premjera amata kandidātiem.

Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts iepriekš preses konferencē informēja, ka lēmums pārtraukt Dombrovska regulārās uzstāšanās reizes radio pirmajā programmā ir adekvāts, līdzsvarots un situācijai atbilstošs.

"Radio uzdevums ir informēt, kas valstī notiek. Un ļoti daudzos gadījumos precīzāk to var pateikt attiecīgajam notikumam vai procesam tuvāk stāvoši cilvēki, nevis Ministru prezidents. Jebkuras amatpersonas atrašanās ēterā dod tai zināmus pozitīvus punktus atpazīstamības skalā, līdz ar to uzskatu, ka šāds lēmums ir adekvāts, līdzsvarots un situācijai atbilstošs," iepriekš sacīja Kolāts.

Kolāts sacīja, ka Dombrovska uzstāšanās Latvijas Radio pirmajā programmā gaidāma vēl 8.septembrī, kā arī Latvijas Radio ceturtajā programmā "Doma laukums" 26.augustā un 10.septembrī.

Ministru prezidents tiks aicināts arī uz "Krustpunkta" raidījumiem.

Svarīgākais