Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā palīdzēs atrast darbu personām ar invaliditāti

© Kęstutis Vanagas/ F64

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) rīko akciju - atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos, kuru ietvaros darba devējiem ir iespējams atrast vajadzīgos darbiniekus.

Līdz šī gada 18.oktobrim turpinās darba devēju pieteikšanās dalībai NVA akcijā "Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti uzņēmumos", kas šogad norisināsies no 4.novembra līdz 8.novembrim.

Akcijas laikā uzņēmumos un iestādēs viesosies darba meklētāji ar invaliditāti, lai gūtu praktisku priekšstatu par darba procesu, tā specifiku, profesijām un brīvajām darba vietām, darba pienākumiem. Darba devējiem tā būs iespēja atrast vajadzīgos darbiniekus, darba vidē iepazīstot darba ņēmēju ar invaliditāti profesionālās spējas.

Patlaban dalībai akcijā ir pieteikušies 53 darba devēji, piedāvājot 119 brīvās darba vietas tādās profesijās kā adīšanas un šūšanas iekārtu operators, adītājs, administrators, ambulatorās aprūpes ārsta palīgs, apkopējs, aprūpētājs, apsardzes dežurants, asistents personām ar invaliditāti, automehāniķis.

Tāpat brīvas darba vietas ir tādās profesijās kā ārstniecības iestādes pacientu reģistrators, būvgaldnieks, galdnieka palīgs, grāmatveža palīgs, iesaiņotājs, iestādes vadītāja palīgs, informācijas ievadīšanas operators, interešu pulciņa audzinātājs, klientu apkalpošanas operators, kompozīto ražojumu montieris, kultūras pasākumu organizators, kvalitātes vadības sistēmu speciālists, leļļu meistars, lietvedis, mākslas pasākumu organizators.

Brīvas amata vietas ir arī profesijās - medicīnas māsa, mēbeļu galdnieks, palīgstrādnieks, parka dārznieks, pavāra palīgs, pārdošanas speciālists, projekta vadītājs, reklāmas speciālists, saimniecības pārzinis, sētnieks, sociālais rehabilitētājs, sporta pasākumu organizators, suņu un kaķu kopējs, šuvējs, transporta starpnieks, viesnīcu servisa speciālists, virtuves darbinieks.

Lai piedalītos akcijā, darba devējam līdz šā gada 18.oktobrim jāiesniedz pieteikums NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā atrodas uzņēmums vai iestāde. Savukārt darba meklētāji ar invaliditāti, kuri nav reģistrēti NVA, dalībai akcijā var pieteikties tuvākajā NVA filiālē līdz 30.oktobrim, aizpildot darba meklētāju pieteikumu.