Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Liepājā par vēdergraizēm sūdzējušies vairāki bērnudārznieki; 10 cilvēki vērsušies slimnīcā

© Aivars Ķesteris/ F64 Photo Agency

Vien pāris nedēļas pēc ziņām par bērnu inficēšanos ar zarnu infekciju bērnudārzos Siguldā portāls "liepājniekiem.lv" vēsta, ka divas māmiņas "Kurzemes Vārdam" pastāstīja, ka bērnudārzos vairākiem bērniem novērota slikta dūša un vēdergraizes, paužot bažas, vai tā nav kāda nelāga infekcijas slimība.

Sazinoties ar Liepājas Reģionālo slimnīcu (LRS), sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase informēja, ka pagājušajā nedēļā LRS Uzņemšanas nodaļā ap desmit cilvēkiem ir vērsušies ar sūdzībām par sliktu pašsajūtu un sāpēm vēderā. Simptomi bijuši līdzīgi vēdera vīrusa izraisītajiem.

Slimnīcas mediķi gan skaidro, ka uztraukumam nav pamata. Epidēmija nav konstatēta. Šo vīrusu var dēvēt par "netīro roku slimību". Ārsti atgādina, ka pasargāt sevi no iespējamām infekcijām var, regulāri mazgājot rokas pēc publisku vietu apmeklēšanas, kā arī kārtīgi mazgājot augļus un dārzeņus pirms to lietošanas.

Jau vēstīts, ka Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) joprojām turpina ārstēties viens bērns no Siguldas, kurš slimnīcā nonāca septembrī ar zarnu infekcijas simptomiem.

Sākoties jaunajam mācību gadam, vairākās Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs izplatījās akūta zarnu infekcija, kuras rezultātā mēneša laikā saslima 46 Siguldas iedzīvotāji, tostarp 39 bērni.

Siguldas novada pašvaldības pārstāve Sindija Brikmane stāstīja, ka vakar pašvaldība piešķīrusi atbalstu ģimenēm, kuru bērniem ir diagnosticēta saslimšana ar šiga toksīnu veidojošās E-coli (STEC) izraisīto infekciju. Ņemot vērā ģimeņu lūgumu saglabāt anonimitāti un sargāt ģimeņu sensitīvos datus, cita informācija par sniegto atbalstu netiek publiskota, piebilda pašvaldības pārstāve.