Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Mediķi neapmierināti ar plānoto finansējumu nozarei; spriedīs par protestiem

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) padome rīt, 15.oktobrī, lems par protesta akcijām, jo to neapmierina veselības nozarei plānotais finansējums, informēja arodbiedrībā.

Protestus plānots rīkot, jo "valdība ir paredzējusi turpmākajos gados nevis palielināt, bet gan samazināt veselības aprūpes nozares finansējumu procentos no iekšzemes kopprodukta".

Arodbiedrībā apgalvo, ka atbilstoši Veselības aprūpes finansēšanas likumam valsts budžeta papildu finansējumam darba samaksas pieaugumam nozares darbiniekiem 2020.gadā bija jāpārsniedz 100 miljonus eiro.

"Tā vietā ir paredzēti tikai aptuveni 43 miljoni eiro. Par darbinieku trūkumu veselības aprūpē un tā izraisītajām sekām LVSADA ir informējusi gan sabiedrību, gan politiķus gadiem ilgi. Pēdējos gados tam pastiprinātu uzmanību pievērsa arī Pasaules Banka un Eiropas Komisija. Visbeidzot, šogad savu vārdu par problēmas nopietnību ir bildusi arī Valsts kontrole. Neraugoties uz to, valdība prettiesiskā veidā ignorē pienākumu šo problēmu risināt," protesta akciju nepieciešamību pamatoja LVSADA.

LVSADA padomes sēde notiks Latvijas Brīvo arodbiedrību namā Rīgā, Bruņinieku ielā 29/31. Sākums plānots plkst.10.30.