Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

KNAB izsaka prognozes, cik noziegumu korupcijas jomā tiks pastrādāts tuvāko gadu laikā

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) prognozē, ka laikā no 2020.-2022.gadam tiks konstatēti aptuveni 270 noziegumi korupcijas jomā, liecina valdībā atbalstītā KNAB nākamā gada budžeta dokumenti.

2018.gadā birojā reģistrēts 131 noziedzīgs nodarījums, savukārt prokuratūrai kriminālvajāšanai birojs nosūtīja 22 krimināllietas.

KNAB prognozē, ka laikā no 2020.- 2022.gadam interešu konflikta novēršanas jomā tiks konstatēti 900 administratīvi pārkāpumi. Savukārt prokuratūrai kriminālvajāšanai tiks nodotas 53 krimināllietas.

KNAB nākamā gada budžeta izdevumi plānoti 11 946 738 eiro apmērā, kas būtu par 5,7 miljoniem vairāk nekā 2019.gadā.

KNAB galvenie pasākumi 2020.gadā būs stiprināt biroja kapacitāti, uzlabojot izmeklēšanas, operatīvās darbības un analītiskās spējas, novēršot un apkarojot koruptīvus noziedzīgus nodarījumus.

Tāpat birojs turpināšot virzību uz biroja tēla uzlabošanu ar mērķi panākt sabiedrības atbalstu un uzticēšanos KNAB darbībai.

KNAB arī turpinās virzību uz nepieciešamo pasākumu izstrādi un ieviešanu, lai pārorientētu valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanu un valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu kontroli no ārējās kontroles uz institūcijas iekšējo kontroli.

Jau ziņots, ka KNAB darbības stratēģijā 2018.-2019.gadam teikts, ka biroja nozīmīgākie resursi tiks koncentrēti, lai apkarotu korupciju valsts un pašvaldības institūcijās - tiesu varas institūcijās, publiskajos iepirkumos, veselības nozarē, būvniecības nozarē.