Lielie nodokļu parādnieki valstij augusta sākumā palikuši parādā Ls 142,48 miljonus

Kopumā 190 uzņēmumi un privātpersonas, kuru parādi budžetam pārsniedz 300 000 latu, 1.augustā valsts budžetam bija palikuši parādā 142,48 miljonus latu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskajā datubāzē pieejamā informācija.

Šā gada 1.augustā lielākā parādniece ar 4,26 miljonu latu parādu bijusi SIA "ZTT", otrajā vietā ar 4,25 miljonu latu parādu bijusi SIA "Applied Researches", bet trešajā vietā ar 3,71 miljona latu parādu ierindota SIA "Būve Interiors 1".

Ceturtajā vietā ar 2,99 miljonu latu parādu augusta sākumā bijusi SIA "Madacom", piektajā vietā VID ierindojis Juriju Šabaļinu, kura saistības pret valsti bijušas 2,75 miljonu latu apjomā, viņam seko Guntars Kramēns ar 2,65 miljonu latu saistībām.

Septītajā vietā augusta sākumā bijis Andrejs Danengiršs, kurš budžetam palicis parādā 2,62 miljonus latu, astotajā vietā ierindota SIA "Metalex" ar 2,54 miljonu latu parādu, devītajā vietā VID ierindojis Vjačeslavu Muhinu, kura parāds budžetam bijis 2,23 miljoni latu, bet desmitajā vietā ar 2,21 miljona latu parādu ierindots Ēriks Mingazetdinovs.

Kopumā 33 uzņēmumu un privātpersonu saistības pret valsti augusta sākumā pārsniedza viena miljona latu robežu.

Nodokļu parādnieku sarakstā VID ierindojis arī SIA "Varavīksnes nami", SIA "Standart degviela", SIA "FK Rīga", SIA "Zemgales metāls", "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcu" u.c.

Latvijā

Kas notiks ar šobrīd pustukšo Rīgas brīvostu un citām Latvijas ostām; vai patiesi ostās jāsāk būvēt dārgi elitārie dzīvojamie rajoni un biroju telpas; kādēļ mēs labprātīgi atsakāmies arī no sankcijām nepakļautām kravām un cik saprātīgi rīkojamies naudas pelnīšanā – “Neatkarīgās” saruna ar Rīgas brīvostas bijušo pārvaldnieku Leonīdu Loginovu.

Svarīgākais