Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš: Patlaban valsts budžetā nav papildus resursu pedagogu algām

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Patlaban valsts budžetā nav papildus resursu pedagogu algām, ceturtdien intervijā Latvijas Radio paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Komentējot pedagogu arodbiedrības prasību pēc papildus līdzekļiem pedagogu algas paaugstināšanai, Kariņš norādīja, ka patlaban tam līdzekļu nav. "Šobrīd nevaru iezīmēt konkrētu avotu, jo visi avoti ir aizrunāti. Nauda caur smagām politiskām sarunām tika sadalīta vairāk vai mazāk taisnīgi," teica Kariņš.

Viņš pieļāva, ka, iespējams, 2020.gada laikā būs kādas budžeta pozīcijas, kas netiks efektīvi izmantotas, tad varētu domāt par līdzekļu pārdali. Tāpat būs jāseko līdzi, kā attīstīties ekonomika un kā veiksies ar nodokļu iekasēšanu.

Vienlaikus viņš pauda, ka pašvaldībām būtu aktīvāk jāīsteno reformas izglītības sistēmā. "Kad iepriekšējā valdība vienojās par algu paaugstināšanas grafiku, tas bija saistīts ar reformu. Skolu tīklojums joprojām nav tik efektīvs, cik tam jābūt. Šīm reformām ir jāturpinās," uzsvēra Ministru prezidents.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) līdz 18.oktobrim steidzamības kārtā pieprasa dokumentālas garantijas pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināšanai no nākamā gada septembra, pretējā gadījumā arodbiedrība lems par protestu rīkošanu, aģentūru LETA informēja LIZDA pārstāvis Guntis Meisters.

Viņš norādīja, ka arodbiedrība aicinās uz tikšanos premjerministru Krišjāni Kariņu (JV), finanšu ministru Jāni Reiru (JV) un izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP), lai pieprasītu dokumentālas garantijas pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināšanai no 750 eiro līdz 790 eiro.

"Ja šādu garantiju nebūs, 24.oktobrī LIZDA padome lems par protestu rīkošanu," uzsvēra Meisters.