Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Saeimas drošības biroja vadītājam sola aptuveni 2000 eiro lielu algu

© Vladislavs Proškins/F64

Pagarināts pieteikšanās termiņš konkursā uz parlamenta drošības biroja vadītāja vakanci, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sākotnēji konkursā pieteikumi tika gaidīti līdz 7.oktobrim, tomēr tagad tos var iesniegt līdz 17.oktobrim.

Pretendentiem tiek solīts atalgojums no 1694 līdz 2471 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

No pretendentiem tiek prasīta otrā līmeņa augstākā izglītība, iepriekšēja darba pieredze drošības un aizsardzības jomā ne mazāk kā pieci gadi, iepriekšēja darba pieredze vadošā amatā, vismaz divu svešvalodu prasmes, objekta drošības pasākumu nodrošināšanas tiesiskā regulējuma pārzināšana, "prasme identificēt problēmas, saprast tās un rast risinājumus", plānošanas, organizatora un komunikācijas prasmes, spēja nodrošināt sekmīgu sadarbību ar citām Saeimas struktūrvienībām, valsts iestādēm un uzņēmumiem.

Tāpat nepieciešama atbilstība prasībām, lai saņemtu pirmās kategorijas atļauju pieejai valsts noslēpumam un sertifikātus "Secret" līmenī darbam ar NATO un Eiropas Savienības klasificēto informāciju.

Biroja vadītāja galvenie pienākumi būs izstrādāt Saeimas kā kritiskās infrastruktūras objekta un klasificētās informācijas subjekta drošības stratēģiju un nodrošināt tās īstenošanu, identificēt Saeimas kā kritiskās infrastruktūras objekta un klasificētās informācijas subjekta drošības riskus, sadarbībā ar drošības un aizsardzības iestādēm plānot un organizēt nepieciešamos pasākumus to novēršanai, sadarbībā ar drošības un aizsardzības iestādēm nodrošināt un organizēt Saeimas ārējā un iekšējā perimetra un amatpersonu fiziskās drošības pasākumus, konsultēt Saeimas deputātus un Saeimas struktūrvienību darbiniekus jautājumos, kas saistīti ar Saeimas drošības pasākumu nodrošināšanas normatīvo regulējumu un tā īstenošanu.

Tāpat biroja vadītāja pienākums būs sniegt koordinējošu, organizatorisku un konsultatīvu atbalstu Saeimas drošības apdraudējuma pārvarēšanas operatīvās vadības un plānošanas nodrošināšanai, nodrošināt un uzraudzīt Saeimas informācijas sistēmas drošības pasākumus, nodrošināt un uzraudzīt Saeimas sevišķās lietvedības organizēšanas kārtību, apakšreģistra biroja pārvaldību, kā arī slepenības režīma organizēšanu un klasificētās informācijas aizsardzību, nodrošināt normatīvo aktu un citu dokumentu projektu, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem nepieciešami Saeimas drošības pasākumu plānošanai un īstenošanai, izstrādi un aktualizēšanu biroja kompetencē esošajās jomās un gatavot iesniegšanai Saeimas Administrācijas ģenerālsekretāram un Saeimas Prezidijam informatīvus ziņojumus par objekta drošības situāciju un izstrādāt ieteikumus objekta drošības pasākumu stiprināšanai.

Pretendentiem jāiesniedz motivēta pieteikuma vēstule ar praktiskās pieredzes aprakstu, CV, izglītību apliecinošu dokumentu kopijas un citi dokumenti.

Kā ziņots, līdzšinējā Saeimas drošības biroja vadītāja Gita Renigere parlamentu ir informējusi, ka ar 26.oktobri pēc pašas vēlēšanās plāno atstāt darbu parlamentā.

Renigere Saeimas drošības biroja vadītājas amatā tika apstiprināta 2016.gada jūlijā, kad viņa uzvarēja konkursā uz minēto amatu. Pirms tam Renigere dienēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Militārās policijas Valsts prezidenta personiskajā apsardzē virsnieka amatā, savukārt vēl iepriekš - NBS Sauszemes spēku kājnieku bataljona kājnieku rotas vadības grupā.

Saeimas drošības birojs ir parlamenta Administrācijas struktūrvienība, kuras galvenais uzdevums ir nodrošināt Saeimas drošības pasākumu plānošanu un īstenošanu sadarbībā ar valsts drošības iestādēm.