Liepājā un Stendē šorīt pārspēts aukstuma rekords

© Andrejs Strokins/F64 Photo Agency

Sestdienas rītā Kurzemē un Vidzemes rietumos sals vietām pastiprinājies līdz -4 grādiem, un tik zema gaisa temperatūra Latvijā ir pirmo reizi kopš maija, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Pārējā valstī termometra stabiņš noslīdējis līdz -2..+3 grādiem. Austrumu novados debesis pārsvarā klāj mākoņi, savukārt Rietumlatvijā ir lielākoties skaidrs laiks, piekrasti vietām skar no jūras nākoši nokrišņu mākoņi. Vairāk nokrišņu ir Jūrmalā un tās apkaimē.

Sestdienas rītā Stendes novērojumu stacijā termometra stabiņš noslīdēja līdz -3,7 grādiem, pārspējot 5.oktobra aukstuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Šī datuma rekords labots arī Liepājā, kur gaisa temperatūra galvenajā novērojumu stacijā pazeminājās līdz -0,5 grādiem.

Saskaņā ar "Latvijas Valsts ceļi" datiem nepilnu četru grādu sals agrā rītā bija arī dažos A3 šosejas posmos Vidzemē.

Nav pārspēts visas Latvijas minimālās gaisa temperatūras rekords - 2002.gada 5.oktobra rītā Vidzemē valdīja sals līdz -6,3 grādiem.

Sestdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem, vietām nedaudz īslaicīgi līs vai snigs, stiprāki nokrišņi gaidāmi dažviet Kurzemes austrumos un Zemgales rietumos, īpaši Tukuma un Jūrmalas pusē.

Pūtīs lēns vējš, galvenokārt no ziemeļu puses. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +5..+9 grādiem.

Rīgā gaidāms daļēji mākoņains laiks, pārsvarā bez nokrišņiem. Pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz +7 vai +8 grādiem.

Laikapstākļus nosaka Skandināvijas anticiklons. Atmosfēras spiediens lēnām paaugstinās, no rītas tas ir 760-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Nakts uz svētdienu un pirmdienu Latvijā būs vēl nedaudz aukstāka, bet nākamās nedēļas gaitā temperatūra paaugstināsies un, aktivizējoties cikloniem, vairāk līs, prognozē sinoptiķi.

Svarīgākais