Miķelsona atbrīvošanu pie Centrālcietuma gaida viņa sieva

Šodien "Latvenergo" prezidenta Kārļa Miķelsona atbrīvošanu pie Centrālcietuma gaidīja viņa sieva Laila Miķelsone.

Kā novēroja aģentūra LETA, Miķelsone sēdēja automašīnā un nemitīgi runāja ar kādu pa mobilo tālruni. Kopā ar viņu bija kāds vīrietis.

Miķelsona atbrīvošanu gaida arī kupls skaits žurnālistu.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pieņēmusi lēmumu par bijušā "Latvenergo" prezidenta Kārļa Miķelsona atbrīvošanu no apcietinājuma pret 50 000 latu drošības naudu, aģentūru LETA iepriekš informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis.

Tiesa ar lēmumu apliecinājusi drošības naudas iemaksāšanu attiecīgajā kontā, jo atzītas par pamatotām Miķelsona sievas Lailas Miķelsones iesniegtās maksājuma kvītis. Drošības naudas samaksu veikušas vairākas fiziskas personas.

Kā informēja Sadauskis, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvim - un Miķelsona aizstāvja pārstāvim izsniegti gan šī lēmuma noraksts, gan motivēta lēmuma noraksts par drošības līdzekļa - apcietinājuma - maiņu.

Lēmums par Miķelsona atbrīvošanu no ieslodzījuma vietas ar kurjeru šodien tiks nosūtīts uz Centrālcietumu.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 17.augustā nolēma atbrīvot no apcietinājuma Miķelsonu, ja mēneša laikā tiks samaksāta 50 000 latu drošības nauda.

Kā ziņots, saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB jūnijā kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas.

KNAB aizturētās "Latvenergo" koncerna amatpersonas ir Miķelsons, viņa vietnieks Aigars Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis.

Šajā lietā tika aizturēts arī biznesa konsultants Andrejs Livanovičs, kuram bijuši kopēji darījumi ar "Latvenergo" amatpersonām un viņu radiniekiem un kura firma darbojusies kā Rīgas otrās termoelektrostacijas rekonstrukcijas konsultantu - Šveices kompānijas "AF Colenco" aģents.

Bez Miķelsona šajā lietā apcietinājumu piemēroja arī Meļko un Livanovičam, bet pārējiem aizturētajiem tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šonedēļ paredzējusi pārskatīt drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu Meļko un Livanovičam.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.