Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Labklājības ministrija diskutēs par pienākumu darba devējiem sniegt atbildi darba meklētājam

© F64

Labklājības ministrija (LM) plāno diskutēt ar Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Brīvo arodbiedrību par jautājumu Darba likumā iestrādāt normu, paredzot pienākumu darba devējam atbildēt darba meklētājam uz pieteikumu vakancei, informē LM.

LM norāda, ka šobrīd nav iespējams sniegt viedokli, jo šis jautājums aktualizēts iepriekšējās nedēļas beigās, un tas jāizvērtē no dažādiem aspektiem.

Pagaidām nav iespējams noteikt, vai šāds regulējums būtu ietverams likumā, vai arī to var risināt citā veidā. Tāpat nepieciešams izvērtēt, vai šāds regulējums neradīs papildus administratīvo slogu darba devējiem un kādi varētu būt potenciālie ieguvumi, nosakot šādu regulējumu, informē LM.

LM norāda, ka nav pieejama statistika, cik gadījumos pretendents nesaņem atgriezenisko saiti uz pieteikumu vakancei, tomēr uzskatāms, ka vairums darba devēju reaģē un atbilstoši komunicē ar darba meklētājiem.

Jau ziņots, ka Latvijas bezdarbnieku un darba meklētāju interešu aizstāvības biedrība rosinājusi iestrādāt Darba likumā normu, kas paredzētu pienākumu darba devējam atbildēt tiem cilvēkiem, kas piesakās kādai vakancei.