Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš sola nākamgad par miljonu eiro samazināt naudu partijām, to novirzot sabiedriskajiem medijiem

© Dāvis Ūlands/F64

Sabiedrisko mediju atalgojumam 2020.gada budžetā papildus novirzīs miljonu eiro, otrdien žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis informēja, ka otrdien no rīta tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Egilu Levitu puses pārrunājušas, ka valdības darbā ir pabeigts viens "interesants process", proti, izstrādāts nākamā gada budžets, tomēr atlicis atrisināt vienu jautājumu - partiju finansēšanas regulējumu.

"Regulējums ir tapšanas stadijā, bet tas nav tāds, kādam tam vajadzētu būt. Tāpēc piedāvāšu koalīcijas partneriem jauno partiju finansēšanas modeli ieviest pakāpeniski, pirmajā gadā finansējumu paredzot par miljonu eiro mazāk nekā plānots, šo summu novirzot sabiedrisko mediju atalgojumam," sacīja premjers.

Valsts prezidents pauda atzinīgu vārdus par ideju pakāpeniski ieviest jauno partiju finansēšanas modeli, jo prezidents nevarētu izsludināt tādu likumu, kāds patlaban tiek piedāvāts.

"Svarīgi, lai šis jautājums tiktu atrisināts un partijas varētu darboties neatkarīgi no sponsoriem. Tomēr esošais priekšlikums nav optimāls, tas ir pārāk vienkāršs. Par to vēl nepieciešamas diskusijas," sacīja Levits.

Prezidenta ieskatā, palielinot finansējumu partijām, būtu arī jānosaka, ka partijām ir jāpalielina aktīvo biedru skaits, partijām jābūt aktīvām arī periodā starp vēlēšanām utt.