Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Vāc parakstus, lai daļu partiju ziedojumu novirzītu smagi slimu bērnu ārstēšanai

© Elmārs Rudzītis/F64

Latvijas bezdarbnieku un darba meklētāju interešu aizstāvības biedrība aicina atbalstīt sabiedrības iniciatīvu portāla manabalss.lv iniciatīvu kas aicina 10% no partiju ziedojumiem novirzīt smagi slimu bērnu ārstēšanai.

Iniciatīvas autore ir Latvijas bezdarbnieku un darba meklētāju interešu aizstāvības biedrības vadītāja. Iniciatīva ir izveidota 2018. gada 19. jūnijā.

Iniciatīvā tiek uzsvērts, ka Latvijā ir daudz smagi slimu bērnu, kuriem ir nepieciešama ārstēšana. Latvijā ik pa laikam notiek "LABESTĪBAS DIENA" un tamlīdzīgi pasākumi, kuros tiek vākta nauda smagi slimu bērnu ārstēšanai un rehabilitācijai.

Parakstu vākšanas iniciatīvā tiek dots priekšlikums, ka daļa no ziedojumu summas, kas tiek ziedotas politiskajām partijām tiktu novirzīti smagi slimu bērnu ārstēšanai un rehabilitācijai.

Iniciatīvā tiek skaidrots, ka Latvijā daudz cilvēki ziedo politiskajām partijām. Šāda iniciatīva ļautu daļu no partiju ziedojumiem novirzīt cēlam mērķim - cilvēku, kas slimo ar vēzi, ārstēšanai.

Iniciatīvā tiek piedāvāts ieviest nodokli no partiju ziedojumiem, 10% apmērā. Kaut arī faktiski 10 procenti no ziedojumu summas ir tikai nedaudz vairāk par 200000, tomēr pēc biedrības domām tā ir pietiekama summa, lai nodrošinātu ārstēšanu vismaz dažiem bērniem Nodoklis varētu tikt novirzīts/pārskaitīts piemēram Ziedot.lv un tamlīdzīgām organizācijām, kas nodarbojas ar līdzekļu vākšanu smagi slimu bērnu ārstēšanai.

"Kas gan var būt svarīgāks par veselību it īpaši vēl par bērnu veselību - jautājumi šeit ir lieki", tā Ruta Zanda Berkmane par biedrības iniciatīvu.