Zasas pagastā vētra izposta kapus un bojā jumtus

Vakar naktī spēcīga viesuļvētra ar pērkona negaisu nodarījusi nopietnus postījumu Jēkabpils novada Zasas pagastā.

Visvairāk skarti Zasas pagasta ciemati Liepas un Akmeņāres, kur izgāzti lieli koki un bojāti privātmāju jumtu segumi, cietušas arī saimniecības ēkas. Lieli koki izgāzti Meža muzeja teritorijā Liepu ciematā, nra.lv informēja Jēkabpils novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Jātniece.

Bojātas elektropārvades, tai skaitā - augstsprieguma līnijas. Liepu un Akmeņāru iedzīvotājiem 100% pārtraukta elektroenerģijas padeve, traucējumi ir lielākajai daļai Zasas pagasta iedzīvotāju, arī zemnieku saimniecības šī iemesla dēļ nevar pilnvērtīgi strādāt.

Faktiski pilnībā izpostīta ir Zasas kapsēta, kur ar saknēm izrauti ap 50% simtgadīgu koku, sabojāta arī kapsētas infrastruktūra - žogs un vārti.

Kopumā Zasas pagastā nolauzti vairāki simti kubikmetru koku, daudzviet šī iemesla dēļ ceļi ir neizbraucami, tādēļ šobrīd nav iespējams pilnībā apzināt nodarītos zaudējumus.

Lai iespējami ātrāk veiktu ceļu attīrīšanu, šorīt mobilizēti visi Zasas pagasta strādnieki, ieskaitot simts latu programmas dalībniekus. Vētras zaudējumus novērst dodas palīgā arī strādnieki un simts latu programmas dalībnieki no Leimaņu un Ābeļu pagastiem.

Svarīgākais